Svenska UFC-stjärnan trött på att jämföras med Khabib: “Jag är Khamzat!”

✔ "Alla säger "Du är Khabib, du är Khabib nummer två" ✔ Ville bevisa något för fansen - med en knockout!

Det svenska stjärnskottet Khamzat Chimaev är i full färd att skriva sin egen framgångssaga och ville med helgens vinst visa att han är bra mycket mer än en kopia av lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov.

Den obesegrade Allstars-fightern behövde bara 17 sekunder för att avsluta Gerald Meerschaert. Han har därmed nio raka segrar, alla via avslut.

Helgens vinst skilde sig dock från Chimaevs två första UFC-segrar som spenderades mestadels nere på mattan med svensken i topposition. Att gå för en knockout var ett medvetet beslut sade Chimaev då han ville bevisa något för fansen.

 – Alla säger “Du är Khabib, du är Khabib nummer två, sådana saker, men jag är Khamzat. Jag kan knocka folk, jag kan smasha folk – allt. Jag har allt.


RelateratVad står näst för Khamzat och Khabib?

“The Eagle” Khabib håller just nu på att förbereda sig för ytterligare ett titelförsvar då han tar sig an Justin Gaethje under UFC 254 den 25 oktober. Den obesegrade mästaren från Dagestan har pratat om en pension inom kort men har nämnt åtminstone två matcher till.

Khamzat står i färd att få sin nästa match. UFC-chefen Dana White avslöjade nyligen att de har nya planer för succé-svensken, som tidigare hade matchats med den före detta titelutmanaren Demian Maia.

Kategorier
Khamzat ChimaevSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara