Badou "The Ripper" Jack. Foto: Kamil Krzaczynski-USA TODAY Sports

Svenske Badou Jack dominerar – vinner världstiteln via TKO!

Badou Jack är den nya WBA-mästaren i lätt tungvikt!

Den stora boxningsgalan är i full gång i T-Mobile Arena i Las Vegas och alldeles nyss avgjordes svenske Badou Jacks titelmatch mot WBA-mästaren Nathan Cleverly.

Jack, som gjorde sin lätta tungviktsdebut, dominerade från början till slut. “The Ripper” varierade sina attacker, kom in från olika vinklar och visade samtidigt på väldigt bra försvar. Stegvis växlade han upp tempot och fick in allt hårdare träffar.

Efter att ha vunnit de fyra första ronderna matade han med flera stenhårda slag mot Cleverly i början av den femte – innan domaren till slut hade sett nog och gick emellan.

Jack vinner nu sin andra världstitel, då han nyligen var den regerande WBC-mästaren i supermellanvikt innan han lämnade ifrån sig bältet och klev upp en viktklass.

WBA-titelmatch i lätt tungvikt: Badou Jack besegrar Nathan Cleverly via TKO (slag) i rond 5 (0:47).

Kategorier
Badou JackSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mmanytt_ashah
Omröstning

Justin Bieber har utmanat Tom Cruise till en UFC-fight! Vem hade vunnit?

Visa resultat

Loading ... Loading ...