Svenske knockoutartisten får toppmotstånd i huvudmatch på Fight Club Rush 9

✔ Topptalangerna möts i den delade huvudmatchen

Fight Club Rush 9 (FCR 9) går av stapeln i Västerås den fjärde september och nu har huvud- och delade huvudmatchen avslöjats!

Huvudmatchen ställer den obesegrade svenske knockoutartisten Sahil Siraj (5-0) mot den erfarne och högt rankade österrikaren Arbi Mezhidov (13-4). Allstarstalangen Abdurakhman Nasrutdinov (1-0) kommer att ställas mot Pancrase Gyms stigande stjärna Jonny Touma (2-0) i den delade huvudmatchen.

Det var FCR själva som annonserade matcherna via sociala medier.


HETAST JUST NU


Nästa svenska stjärna?

FCR har under de senaste åren blivit en organisation som unga svenska talanger kan visa upp sig på. Stjärnor som Tobias Harila, Andreas Gustafsson och Khamzat Chimaev är några av de som byggt upp sina karriärer i FCR.

Siraj har en bakgrund i stående kampsport och är en skicklig striker. Han gjorde MMA-debut på Göteborgsbaserade The Zone i oktober 2015 och knockade brasilianske Anderson Cruz på 21 sekunder. Det dröjde nästan tre år tills hans återkomst – vilket skedde på Cage Warriors 93. Siraj mötte norrmannen Simon Grottum och vann än en gång på knockout i den första ronden. Han följde upp med ytterligare två segrar via avslut och fick chansen att tävla i Brave förra sommaren.

På Brave CF 39 ställdes han mot italienaren Gregorio Davide La Torre i vad som blev ett treronderskrig. Siraj vann ett solklart enhälligt domslut i sin första MMA-match som gått tiden ut.

Österrikaren Mezhidov är en lovande talang som bland annat tävlat i Austrian FC och ACB (numera ACA). Hans två senaste förluster har kommit mot nuvarande UFC-fightern Ludovit Klein samt forne TUF-deltagaren Saul Rogers på Bellator 248. Han har vunnit nio utav sina elva senaste matcher och var sist aktuell mot Rogers.

Nasrutdinov är en spännande, explosiv fighter som varit en av de mest lovande A-klasstalangerna i Sverige under senare tid. Som amatör har Nasrutdinov slagit bland andra Henric Pedersen och Sebastian Gonzalez. Han gjorde proffsdebut på FCR 8 mot den erfarne britten Ashley Kilvington i en häpnadsväckande prestation. Med okonventionella attacker och sparkar dominerade Nasrutdinov sin motståndare och vann på knockout i den andra ronden.

Touma tränar under UFC-veteranen Nico Musoke och är oerhört erfaren på A-klasscenen där han besegrat fighters som Awat Kohzadi och Oskar Jaskari. Han gjorde sin proffsdebut på Brave CF 38 förra sommaren i en underhållande match mot Moheb Azizi som Touma vann via domslut. I sin följande match på FCR 8 ställdes Touma mot Malmötalangen Ilaz Zabelaj. Än en gång var det en underhållande tillställning som gick tiden ut, där Touma återhämtade sig från en tuff första rond för att sedan vinna via domslut.

Fight Club Rush 9: Matchkort

 • Lättvikt: Sahil Siraj vs Arbi Mezhidov
 • Catchvikt 59 kilo: Abdurakhman Nasrutdinov vs Jonny Touma
 • Lättvikt: Eladio Bravo vs TBA
 • Weltervikt: Jeanpier Basauri vs TBA
 • Mellanvikt: Khaled Laalaam vs TBA

 

 

Kategorier
Fight Club RushSenaste NyttSvenska FightersUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...