Svenske knockoutartisten Sadibou Sy tillbaka i miljonturneringen!

✔ Den hyllade strikern återvänder och tar sikte på miljonpotten!

Nu är det klart: Sadibou Sy återvänder till PFL för att än en gång försöka ta sig till final och vinna slutpriset på en miljon dollar, närmare 8,5 miljoner kronor!

PFL håller för tillfället på att annonsera de fighters som kommer att delta i nästkommande säsong av PFL, som inleds den 23 april. Tio fighters i varje viktklass gör först upp i kvalmatcher där man vinner poäng beroende på om man avslutar sin motståndare, vinner via domslut samt i vilket rond vinsten sker.

De åtta fighters med flest poäng avancerar sedan vidare till en turnering där den slutgiltiga segraren vinner en miljon dollar. I dagsläget har inte alla deltagare i welterviktsklassen avslöjats och därför är det oklart vem Sy kan komma möta i sin första match, den före detta UFC-stjärnan och titelutmanaren Rory MacDonald är dock en av de som kommer att delta i denna säsong.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sadibou Sy (@sadibousy)


MISSA INTE


Har tävlat för PFL sedan 2018

Sy är en erfaren striker som vunnit ett flertal svenska-, europeiska- och världsmästerskap i bland annat thaiboxning. Allt detta har han åstadkommit trots att han har allvarliga synproblem som givit honom som mest 80% av synen.

2013 sadlade Sy om till MMA och vann sex utav sina åtta första matcher, däribland en TKO-seger över Brave-stjärnan Carl Booth. 2018 gjorde han sin PFL-debut och sedan dess har Sy haft både toppar och dalar, med ett matchfacit på 2-3-2 i organisationen.

Segrarna har kommit via imponerande knockouter i den första ronden, som segrar över forna UFC-fighters David Michaud och Caio Magalhaes. Detta medan förlusterna och de oavgjorda matcherna skett mot PFLs toppskikt, som mot den regerande mästaren Ray Cooper III.

Sys striking har hyllats av många, även kampsportslegendaren Mike Tyson, och alla utom två av svenskens segrar har kommit via TKO/KO.

 

Hur tror du det går för Sadibou Sy i nästa säsong av PFL?

 

Kategorier
Sadibou SySenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara