Svenske MMA-fightern berättar om polistrakasserierna

✔ Nabbe Malki om övervåldet ✔ "Fick så pass mycket stryk av tre poliser att jag fick opereras akut"

Nyhetsrapporteringen har under de senaste dagarna varit präglad av demonstrationer och upplopp från olika delar av världen. Detta efter att afroamerikanske George Floyd under förra veckan fick sätta livet till som följd av polisiärt övervåld.

Floyds tragiska dödsfall har trappat upp diskussionerna kring just polisers agerande och Sverige är inget undantag. Nu berättar nämligen den svenske MMA-fightern Nabbe Malki om sin historia kring polisvåldet, som nära nog fick honom att ge upp hoppet om sin egen framtid.

Malki skriver ett inlägg på Instagram där han inleder med att förklara varför han tappade tron på det svenska rättsystemet redan vid 14 års ålder.

– Jag hamnade i ett slagsmål där jag slogs ensam mot fyra stycken, och när trycket blev för stort drog jag upp en korkskruv för att skrämma iväg dessa, skriver Malki och fortsätter:

– Detta resulterade i att jag blev gripen och fick så pass mycket stryk av tre poliser att jag fick opereras akut samma kväll för att läkarna skulle lyckas rädda min vänsterhand.

Malki förklarar sedan hur han efter den där händelsen fått utstå trakasserier från svensk polis under tio års tid. Han berättar bland annat hur polisen slitit av honom jackan mitt i vintern för att sedan låta honom gå hem i 20 minusgrader. Malki skriver även att det hänt att polisen stormat in i hans bostad med dragna vapen.

– Glåpord så som “blattejävel” och “turkjävel” blev vardagsmat för mig efter två år in i processen.

– Att leva under dessa förhållanden som tonåring gjorde att hatet mot systemet blev mer och mer omfattande vilket till slut blev en livsstil. Man hade helt enkelt inte något val utan det bara blev så, skriver Malki.


LÄS MER: Uppgifter: “The Mauler” klar för UFC-comeback! 

LÄS ÄVEN: Malin Hermansson utmanar Elin Öberg: “Plötsligt vill du inte fightas…”


Nabbe Malki: “Finns poliser med bra intentioner”

Även om Malki har dåliga erfarenheter av svensk polis så tror han samtidigt inte att det representerar hela poliskåren.

– Förstå mig inte fel, det finns mycket bra poliser som har intentionen att faktiskt göra sitt jobb till punkt och prick, skriver Nabbe.

Just en sådan polis var på plats när den då blott 14-årige Malki blev misshandlad av tre andra poliser. Tack vare den fjärde polisens vittnesmål blev kollegorna senare dömda.

– Med denne hjältes hjälp blev tre av tre övervåldspoliser dömda, avslutar Malki.

Malki menar på att det polisvåld som han har fått utstå har varit nära på att föra honom in i en destruktiv riktning i livet.

Idag ser dock framtiden desto ljusare ut för 29-åringen som är mellanviktsmästare i AK Fighting Championship och som väntas göra sin proffsdebut härnäst. Läs hela inlägget nedan!

View this post on Instagram

Vem sa att ”svensk polis aldrig skulle” ? 14 bast och hamnar i slagsmål i numerärt underläge, trycket blir mycket och en korkskruv åker upp för att skrämma iväg dessa.. Detta resulterar i att jag blir gripen och behandlad inhumant på alla sätt. jag fick opereras akut samma kväll för att få behålla min vänsterhand. Bortsett ifrån händelsen så har 10 år gått till att bli trakasserad på ett mycket förnedrande sätt med allt ifrån vapendragningar och glåpord som ”blattejävel” och ”turkjävel”.. kanske har den polisiära närvaron i förorterna idag förändrats till det bättre❓Förstå mig inte fel, det finns mycket bra poliser som har intentionen att göra sitt jobb by the book, yrkesnördar typ.. Den fjärde polismannen som inte var aktiv vittnade emot sina kollegor och det ledde till en fällande dom för de åtalade poliserna.. #stoppapolisvåldet

A post shared by ????? ????? (@nabbemalki) on

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Senaste Nytt

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 55Holly Holm vs Ketlen Vieira


Söndag | 00:00 | UFC
1.44 - 2.87
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5512
Holly Holm vs Ketlen Vieira1.442.87
Santiago Ponzinibbio vs Michel Pereira2.001.80
Dusko Todorovic vs Chidi Njokuani2.701.50
Jailton Almeida vs Parker Porter1.126.50
Eryk Anders vs Park Jun-yong2.751.47
Joseph Holmes vs Alen Amedovski1.502.70
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC Vegas 55

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Holly Holm via domslut2.00
Holly Holm via KO/TKO/SUB4.33
Michel Pereira via KO/TKO/SUB4.00
Santiago Ponzinibbio via KO/TKO/SUB4.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...