Svenske MMA-fightern berättar om polistrakasserierna

✔ Nabbe Malki om övervåldet ✔ "Fick så pass mycket stryk av tre poliser att jag fick opereras akut"

Nyhetsrapporteringen har under de senaste dagarna varit präglad av demonstrationer och upplopp från olika delar av världen. Detta efter att afroamerikanske George Floyd under förra veckan fick sätta livet till som följd av polisiärt övervåld.

Floyds tragiska dödsfall har trappat upp diskussionerna kring just polisers agerande och Sverige är inget undantag. Nu berättar nämligen den svenske MMA-fightern Nabbe Malki om sin historia kring polisvåldet, som nära nog fick honom att ge upp hoppet om sin egen framtid.

Malki skriver ett inlägg på Instagram där han inleder med att förklara varför han tappade tron på det svenska rättsystemet redan vid 14 års ålder.

– Jag hamnade i ett slagsmål där jag slogs ensam mot fyra stycken, och när trycket blev för stort drog jag upp en korkskruv för att skrämma iväg dessa, skriver Malki och fortsätter:

– Detta resulterade i att jag blev gripen och fick så pass mycket stryk av tre poliser att jag fick opereras akut samma kväll för att läkarna skulle lyckas rädda min vänsterhand.

Malki förklarar sedan hur han efter den där händelsen fått utstå trakasserier från svensk polis under tio års tid. Han berättar bland annat hur polisen slitit av honom jackan mitt i vintern för att sedan låta honom gå hem i 20 minusgrader. Malki skriver även att det hänt att polisen stormat in i hans bostad med dragna vapen.

– Glåpord så som “blattejävel” och “turkjävel” blev vardagsmat för mig efter två år in i processen.

– Att leva under dessa förhållanden som tonåring gjorde att hatet mot systemet blev mer och mer omfattande vilket till slut blev en livsstil. Man hade helt enkelt inte något val utan det bara blev så, skriver Malki.


LÄS MER: Uppgifter: “The Mauler” klar för UFC-comeback! 

LÄS ÄVEN: Malin Hermansson utmanar Elin Öberg: “Plötsligt vill du inte fightas…”


Nabbe Malki: “Finns poliser med bra intentioner”

Även om Malki har dåliga erfarenheter av svensk polis så tror han samtidigt inte att det representerar hela poliskåren.

– Förstå mig inte fel, det finns mycket bra poliser som har intentionen att faktiskt göra sitt jobb till punkt och prick, skriver Nabbe.

Just en sådan polis var på plats när den då blott 14-årige Malki blev misshandlad av tre andra poliser. Tack vare den fjärde polisens vittnesmål blev kollegorna senare dömda.

– Med denne hjältes hjälp blev tre av tre övervåldspoliser dömda, avslutar Malki.

Malki menar på att det polisvåld som han har fått utstå har varit nära på att föra honom in i en destruktiv riktning i livet.

Idag ser dock framtiden desto ljusare ut för 29-åringen som är mellanviktsmästare i AK Fighting Championship och som väntas göra sin proffsdebut härnäst. Läs hela inlägget nedan!

View this post on Instagram

Vem sa att ”svensk polis aldrig skulle” ? 14 bast och hamnar i slagsmål i numerärt underläge, trycket blir mycket och en korkskruv åker upp för att skrämma iväg dessa.. Detta resulterar i att jag blir gripen och behandlad inhumant på alla sätt. jag fick opereras akut samma kväll för att få behålla min vänsterhand. Bortsett ifrån händelsen så har 10 år gått till att bli trakasserad på ett mycket förnedrande sätt med allt ifrån vapendragningar och glåpord som ”blattejävel” och ”turkjävel”.. kanske har den polisiära närvaron i förorterna idag förändrats till det bättre❓Förstå mig inte fel, det finns mycket bra poliser som har intentionen att göra sitt jobb by the book, yrkesnördar typ.. Den fjärde polismannen som inte var aktiv vittnade emot sina kollegor och det ledde till en fällande dom för de åtalade poliserna.. #stoppapolisvåldet

A post shared by 𝘕𝘢𝘣𝘪𝘭 𝘔𝘢𝘭𝘬𝘪 (@nabbemalki) on

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste Nytt

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...