Svenske UFC-veteranen utmanar danske stjärnan: Undvikit mig i över ett år

✅"Real Steel" vill ta sig an obesegrade "The Olympian" ✅ Nystartad dansk MMA-organisation vill boka matchen ✅ "Bättre än honom i alla aspekter"

Nyligen återvände Cage Warriors till den danska huvudstaden Köpenhamn. En av landets mest lovande fighters är den forne OS-brottaren Mark “The Olympian” Madsen (7-0), som under Cage Warriors 103 dominerade fransmannen Thibaud Larchet totalt för att vinna ett solklart enhälligt domslut. Madsen är en stor stjärna i Danmark med en mainstreamstatus som påminner om men troligtvis överstiger Simon Skölds – och det finns en svensk som är ute efter “The Olympian”.

RELATERAT:

Den svenske, före detta UFC-fightern Andreas “Real Steel” Ståhl (11-4) är ute efter Madsen. Den nystartade danska MMA-organisationen Danish MMA Night, som höll deras första gala i juni förra året, har även visat intresse för matchningen och tagit till sociala medier för att få ihop matchningen. I samtal med DMMN berättar Ståhl att han försökt möta Madsen i över ett år.

“Han har undvikit att möta mig i över ett år. Jag har verkligen önskat att få matchen och gjort allt jag kunnat för att få den. Jag är hans värsta möjliga motståndare,” säger Ståhl till Danish MMA Night. ”Om han vill till UFC, ska han först bevisa att han är den bästa i Norden och därför borde han möta mig. Jag är bättre än honom i alla aspekter”.

Ståhl står på sig vad gäller hans utmaningar. Han berättar för MMAnytt att han kontaktat både DMMN och Cage Warriors för att försöka få matchen bokad.

“Jag har inte fått nån respons alls ifrån Mark O Madsen,” säger han till MMAnytt. “Jag har frågat cage warriors och Danish mma night om att få till den matchen men inget svar.”

Två talangfulla skandinaver

Norrlänningen Ståhl höll sig obesegrad under början av sin karriär med imponerande segrar över bland andra nuvarande UFC-fightern Damir Hadzovic och PFLs Abus Magomedov. År 2014 gjorde han UFC-debut mot Gilbert Burns men förlorade på poäng trots en stark insats. Sedan ställdes han mot argentinaren Santiago PonzinibbioUFC Fight Night 80 och förlorade på TKO – han blev sedan släppt av organisationen. Sedan dess har han hållit sig aktiv i bland annat Cage Warriors och ACB, sist han var aktuell knockade han Usman Bisultanov i den första ronden.

Dansken Madsen gick sin första MMA-match år 2013 och följde upp med ännu en seger det följande året. Han fortsatte dock istället med att brottas, och vann bland annat silvermedalj i brottning i OS år 2016. Förra året sadlade han om till MMA på heltid och har under loppet av fjorton månader vunnit hela sex raka matcher. Under sin pågående vinstsvit har han slagit bland andra svenske Mattias Freyschuss, samt den lovande fransmannen Alexandre Bordin.

Vill du se Ståhl och Madsen mötas?

Kategorier
Senaste NyttSvenska Fighters

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara