Sverige tar fyra medaljer – i det tuffaste VM:et någonsin

🎦 VIDEO+TEXT ✅ IMMAF WMAA World Championships 2018 är slut ✅ Ryssland dominerar i medaljligan ✅ Tuffaste VM:et någonsin

Sverige kom till MMA-VM i Bahrain med ett starkt lag och stora förhoppningar. Svenska landslaget har alltid presterat bra på internationella turneringar och i år var planen att inte bara dominera på seniorsidan – utan även i flugvikt för damer på juniorsidan.

Kort och gott kan man säga att detta VM var brottarnas mästerskap – specifikt de ryska brottarna. Ryssland gjorde sin första IMMAF-tävling och de visade vad samtliga landslag behöver träna på: brottningen.

MMAnytt presenterar: Sveriges landslag i MMA

Följ med under uppladdningen inför IMMAF World Championships – Världsmästerskapen i MMA.Svenska landslaget är världens bästa landslag och åker till VM som storfavoriter!#earnit #earnitsports #Immaf #ohmbet #stayhardstyle #mmanyttProducerat av: Stefan Romare

Publicerat av MMAnytt.se Måndag 5 november 2018

Dessa fighters tog silvermedaljer på VM

– Millie Eriksson (flugvikt, junior)

De som såg Millies match mot Elin Öberg på AK Fighting Championship 1 visste vilken otrolig kapacitet hon har. Det visade hon också när hon fullständigt dominerade sin motståndare, hemmafavoriten Manar Alhayki från Bahrain.

Med den dominanta vinsten blev hon snabbt en favorit till guldet och det pratades mycket om henne bakom kulisserna. Någon som inte brydde sig om Millies favoritskap var hennes motståndare i finalen: Megan Morris från Storbritannien.

Millie Eriksson på AK Fighting 1 mot Elin Öberg – Foto: @stefanromarephoto

Morris träffade Millie med flera hårda slag, medan Millie träffade med fina kombinationer och avslutande bensparkar. Matchen hade kunnat gå åt vilket håll som helst, och det var egentligen bara en domare som bedömde matchen korrekt. Brittiskan vann med domarsiffrorna 30-27, 29-28 och 27-30.

Att ge Millie eller Megan 30-27 är bara totalt otänkbart, vilket även Sverige lämnade in en protest på grund av. Men att komma tvåa på sitt första internationella mästerskap och officiellt vara näst bästa junioren i flugvikt i hela världen är stort – och framtiden är ljus för den unga stjärnan Millie “Vanili” Eriksson!

Millie Eriksson klar för VM-final!

💥🇸🇪️🇸🇪️🇸🇪️👊👊👊Hon var historisk redan när hon klev in i turneringen – och nu är hon klar för VM-final!Millie Eriksson såg ut som ett riktigt proffs när hon körde över Bahrain i semifinalen. Nu väntar en brittiska i finalen på lördag!

Publicerat av MMAnytt.se Fredag 16 november 2018


LÄS MER: Tre svenskar klara för VM-final – Millie Eriksson dominerar


– Nina Back (stråvikt)

Nina Back har varit i final på varje stor turnering hon har varit på under 2018. Hon vann SM mot före detta landslagskompisen Anna Astvik och på EM fick hon se sig besegrad av densamme efter en riktigt jämn match.

Nina klev in i turneringen med en otroligt imponerande prestation när hon utnyttjade sin motståndare från Colombias otroligt vilda stil. Nina knep ryggen på colombianskan och ströp henne medvetslös redan i första ronden.

Segerintervju med Nina Back | IMMAF Worlds 2018

"JAG SKA GÅ IN OCH GÖRA MITT"Nina Back från Söders Fight Gym Gävle tog en riktigt grym submissionseger i sin första match i MMA-VM.Imorgon möter hon Kazhakstan i semifinal!

Publicerat av MMAnytt.se Onsdag 14 november 2018

I semifinalen fick hon möta en kazakstanska som i sin kvartsfinal hade besegrat en av favoriterna från Island. När Nina klev in i clinch och började träffa kazakstanskan i magen dröjde det inte länge innan hon gick ner, varpå Nina följde upp med slag och domaren var tvungen att bryta.

I finalen mötte hon en riktigt tuff fighter från Ukraina som störde Ninas rytm redan från början. Hon var riktigt orädd och pressade obevekligen framåt. Hon stoppade alla Ninas nedtagningar och hamnade till slut i tredje ronden på topp, där hon lyckades avsluta Nina via TKO.

Nina är bara 20 år gammal men redan extremt meriterad trots sin ringa ålder. Nästa stora tävling blir förmodligen SM där hon återigen får kämpa om en plats i landslaget – än har vi inte sett det sista från Nina “The Gangsta” Back!

Nina Back klar för VM-final!

💥🇸🇪️🇸🇪️🇸🇪️👊👊👊Nina Back tog ytterligare en avslutsseger och är nu klar för VM-FINAL på lördag!Matchen går mot en fighter från Ukraina.

Publicerat av MMAnytt.se Fredag 16 november 2018


– Andreas Gustafsson Berg (mellanvikt)

Efter att ha spanat in landslagslägret på Bosöns elitidrottscenter var en sak klar – Andreas “Bane” Gustafsson Berg är ett riktigt fysmonster.

Han kom till VM som debutant och visade i första matchen att han verkligen har vad som krävs för att ta sig hela vägen. I öppningsrundan använde han sin brottning och tog hem ett dominant domslut.

Detsamma hände i match två, där han dock la till knän mot kroppen på marken och i clinch. Det var något man pratat om på hotellet efter första matchen.

Segerintervju med Andreas Gustafsson Berg | IMMAF Worlds 2018

Andreas Gustafsson Berg fortsätter att samla på sig redigt med erfarenhet under VM.I dagens match fick han tuffare motstånd men lyckades ändå dominera med sin brottning – med extra inslag av knän. Efter tre ronder stod han återigen som segrare.Imorgon möter "Bane" Storbritannien!

Publicerat av MMAnytt.se Tisdag 13 november 2018

Tredje matchen såg ungefär ut som den andra, med Andreas på offensiven med sin brottning och knän. När det sedan var dags för semifinal fick han sin första motståndare med guld-dress från Australien.

Man hade ju kunnat tro att det tuffaste motståndet skulle komma i den matchen – men icke. Andreas använde sitt patenterade “Bane-lock” för att vinna via submission redan i första ronden och således ta sig till final – i sitt första mästerskap någonsin!

Segerintervju med Andreas Gustafsson Berg | IMMAF Worlds 2018

"DÅ BLEV JAG LITE SUR OCH GRINIG"Det blev en ännu tuffare match för Andreas Gustafsson Berg i kvartsfinalen mot Storbritannien men "Bane" använde sin brottning och knän för att ta hem ett domslut.Imorgon blir det semifinal mot Australien! #IMMAF #IMMAFWorlds2018

Publicerat av MMAnytt.se Onsdag 14 november 2018

I finalen var det återigen dags för Ryssland – som hittills i turneringen slagit ut flertalet svenskar. Ryssen höll Andreas på defensiven och hade honom på rygg i större delen av första ronden. När Andreas sedan surnade till i andra och vände på steken, var det tydligt återigen vilken slagkraft han besitter, då han skakade ryssen ordentligt.

I tredje ronden var det dags att “go for broke” men ryssens starka nedtagningar blev till slut för mycket och Andreas förlorade ett domslut.

Att gå in i en turnering som debutant, börja med så pass tuffa matcher tätt inpå varandra och ändå hålla hela vägen till final är en riktigt bragd och något att vara väldigt stolt över. Att vara näst bäst i världen i mellanvikt är absolut något att fira!

Andreas Gustafsson Berg klar för VM-final! | IMMAF Worlds 2018

💥🇸🇪️🇸🇪️🇸🇪️👊👊👊Det krävdes 27 tuffa minuter för att gå till semifinal där motståndet var klädd i guld-dress, vilket signifierar att han vunnit ett mästerskap."BG" behövde dock mindre än en rond för att avsluta Australiens Joseph Luciano. I finalen möter han Ryssland.

Publicerat av MMAnytt.se Fredag 16 november 2018


LÄS MER: VM i MMA dag två – Mosse Atrakchi kliver in i turneringen med en TKO


Bronspeng till Mustafa Atrakchi – efter domartabbe

– Mustafa Atrakchi (lätt tungvikt)

En annan debutant i lätta tungviktsklassen var Mustafa “Mosse” Atrakchi som klev in i turneringen på bästa tänkbara sätt. Han tog hem en riktigt grym TKO-vinst efter att ha träffat med en längre serie av slag – vilken timing att få sitt första avslut i karriären!

Segerintervju med Mustafa Atrakchi | IMMAF Worlds 2018

Idag gjorde Mosse Atrakchi sin första match på VM mot en tuff finne. Det blev ett riktigt krig som Atrakchi till slut vann via TKO i andra ronden.Imorgon går han match mot Tyskland – men med #mittenavbullen i ryggen kan inget stoppa honom!

Publicerat av MMAnytt.se Tisdag 13 november 2018

Segertåget fortsatte sedan mot Tyskland där Mosse nog skulle ha fått en TKO-vinst i första ronden – efter att ha brutit näsan på sin motståndare och lämnat honom helt blodig. Matchen gick dock till domslut och många skakade på huvudet när vinsten gick till Mosse via delat domslut.

Segerintervju med Mosse Atrakchi | IMMAF Worlds 2018

"DET FORSADE BLOD"Mosse Atrakchi slog sönder sin motståndares näsa och det såg ut att bli en TKO-vinst i första ronden. Tysken var dock hård och klarade sig matchen ut.En domslutsvinst och vidare till semifinal imorgon mot Ryssland!

Publicerat av MMAnytt.se Onsdag 14 november 2018

I semifinalen mötte Mosse en ryss som hade presterat bra under hela turneringen. Ryssen ville absolut inte stå med Mosse och sköt hela tiden på nedtagningar, vilket tvingade Mosse till att vara något passiv.

I slutet av första ronden hade ryssen Mosses rygg och höll på att låsa in en rear naked choke, som Mosse försökte försvara genom att jobba på en av ryssens händer som var låsta bakom huvudet.

När ryssen sedan plattade ut Mosse trodde den extremt erfarne domaren från Finland att Mosse var medvetslös. Utan att först undersöka Mosse genom att dra i hans händer eller påkalla hans uppmärksamhet.

En märkbart upprörd Mosse frågade domaren om det var rond eller om han bröt. Ett beslut som domaren sedan berättat att han ångrar.

Trots det snöpliga slutet på turneringen så har Mosse besegrat tre av världens bästa fighters i A-klass-MMA och får med sig en bronspeng hem till Umeå!

LÄS MER: VM i MMA dag tre – Mosse Atrakchi slår motståndaren blodig

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Svara


Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...