T.J. Dillashaw tillbaka i januari – vill ha omedelbar titelmatchen: “Bältet är mitt!”

✔ Responsen: "Ställ dig i kön din fuskare!"

Den 19 januari 2021 kommer ex-mästaren T.J. Dillashaw att kunna återvända till oktagonen efter att ha avtjänat en tvåårig avstängning.

Dillashaw testade positivt för Erytropoetin (EPO) efter sin titelmatch i flugvikt mot Henry Cejudo i början av 2019. Det var hans debut i flugviktsklassen och vid tidpunkten var han även UFCs bantamviktsmästare.

Det skulle dock endast ta 32 sekunder för Dillashaw att förlora via TKO. Efter att ha erkänt doping så lämnade han ifrån sig bantamviktstiteln och fick först en ettårig avstängning av New York State Athletic Commission (NYSAC).

UFCs antidoping-partner United States Anti-Doping Agency (USADA) valde senare att förlänga straffet och stänga av honom i två år. Med sin comeback i horisonten har Dillashaw nu börjat göra sin röst hörd.

I en intervju med ESPN säger 34-åringen att han vill ha en titelmatch mot den regerande mästaren Petr Yan.

 – Jag vill ha titelmatchen omedelbart, sa Dillashaw. För att vinna bältet så besegrade Petr Yan någon som är 0-2 i divisionen. Jose Aldo har två förluster (i bantamvikt). Yan besegrade honom och kallar sig för mästare?

– Bältet har bytt händer vid varje match. Ingen har dominerat. Det är mitt bälte och jag vill komma tillbaka till en titelmatch.

Yan kommenterade Dillashaws krav på Twitter och kallade honom för en fuskare:

– Ställ dig i kön din fuskare, skrev Yan.


Hetast just nu


T.J. Dillashaw vs Urijah Faber?

Dillashaw pratade också om att ta sig an sin före detta lagkamrat och vän Urijah Faber.

Faber gjorde sin comeback till oktagonen i mitten av 2019 då han besegrade Ricky Simon i första ronden. Han kom sedan att bli avslutad av Yan i slutet av samma år.

Dillashaw och Faber har en minst sagt infekterad relation, men Dillashaw säger sig vara villig att dela bur med sin före detta vän:

 – Det är lite av ett skämt, sa Dillashaw om att möta Faber. Jag skulle inte ha något emot att banka skiten ur honom, men han är inte ens i topp 15. Jag vill slåss om titeln och killen är inte ens i topp 15. Kanske om [UFC] gav mig ett bra erbjudande… Jag skulle gärna spöa honom; det skulle kännas bra, men allt är lite av ett skämt.

 

🔗 Karl Albrektsson vinner spelas till 1.62 hos Betsafe - Rygga spelet här! 18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Kategorier
Senaste NyttTJ Dillashaw

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Bellator ODDS
Bellator 268: söndag 00:0012
Karl Albrektsson - D. Yagshimuradov1.622.18
Benson Henderson - B. Primus1.861.86
Ryan Bader - Corey Anderson2.281.57
Vadim Nemkov - Julius Anglickas1.303.20
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
UFC ODDS
UFC Fight Night 195: söndag 04:0012
A. Ladd - N. Dumont1.702.20
A. Arlovski - C. Felipe1.921.92
Jim Miller - E. Gonzalez1.442.88
M. Fiorot - M. Bueno Silva1.442.88
J. Marquez - J. Wright1.403.05
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...