Talibanerna förbjuder MMA i Afghanistan – promotor vädjar om hjälp

✔ "Deras lagar förbjuder att anordna fighter i en bur"

Den terrorstämplade extremistgruppen Talibanerna har nu förbjudit MMA i Afghanistan.

Det centralasiatiska landet har drabbats hårt sedan USA-ledda styrkor lämnat. Mer än tiotusentals människor har försökt fly Afghanistan sedan extremistgruppen nu är de som driver herravälde över den maktlösa befolkningen.

Som om det inte fanns nog med anledningar till avsky för den barbariska talibanerna som nu tagit makten i Afghanistan har de nu även förbjudit “slag mot ansiktet” även om det är i samband med kampsport. Ironin att talibanerna förbjudit MMA när de använt sig av dödligt våld för att ta över landet och aktivt begränsar människors frihet under hot är på en tragisk nivå.


HETAST JUST NU


Afghansk MMA-promotor fast i kaoset

Även om i stort sett alla i landet drabbats negativt har de nya förbuden slagit hårt mot kampsportskretsar.

Abdul Wasi Sharifi driver Truly Grand Fighting Championship (TGFC) – den största MMA-organisationen i Afghanistan och regionen. TGFC 14 hölls i maj i år men det kommer förmodligen bli organisationens sista gala på väldigt länge.

I samtal med MMA Fighting berättade Sharifi att han spenderade flera nätter på Kabul flygplats i hopp om att kunna fly landet. Han och andra TGFC-anställda lyckades dock inte ta sig till säkerhet. Sharifi tvingades även ställa in ett TGFC-event i augusti efter att ha mottagit allvarliga hot från talibanerna.

– Deras lagar förbjuder att anordna [fighter] i en bur, sade Sharifi. Det är väldigt seriöst. Enligt dem är människor inte djur och bör därför inte tävla i burar… mitt team försöker tala med [representanter från] talibanerna men de nekade oss [möjligheten att anordna event] i seriösa samtal. Det finns ingen roll för MMA från deras sida.

Även innan de USA-ledda styrkorna lämnade Afghanistan var talibanen stora motståndare till MMA och kampsport. Sharifi berättade att han tvingades ställa in en boxningsmatch år 2019 mellan två kvinnliga fighters efter att aha mottagit dödshot från talibanen.

Sharifi vädjar nu till kampsportsvärlden och hoppas på stöd i dessa tuffa tider.

– Vi försöker lämna landet så fort som möjligt och förhoppningsvis kan MMA-världen, speciellt de största organisationerna som UFC och andra, hjälpa oss lämna Afghanistan, sade Sharifi. Vi är enade med kampsportsvärlden.

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
NyheterSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...