Team Nick Diaz nobbar Khamzat – inför efterlängtad UFC-comeback

✔ "Khamzat har inte förtjänat rätten"

Sedan det blev klart att Nick Diaz skulle göra en retur till buren efter över sex år har det spekulerats om en eventuell match mot svenska stjärnskottet Khamzat Chimaev. Chimaev har själv sagt i intervjuer och på sociala medier att han är mycket intresserad av en match mot Diaz.

Matchen var långt ifrån bekräftad från Diaz sida och nu säger amerikanens manager Kevin Mubenga att ett möte mot Khamzat är inte är aktuellt.

– Han är en bra motståndare, men med all respekt så har han inte förtjänat rätten till en megafajt mot Nick Diaz. Så låt oss ta ta död på de ryktena, sade Mubenga till ESPN.

Enligt Mubenga ligger fokus hos deras team just nu på den yngre brodern Nate Diaz som förbereder sig för att slåss mot Leon Edwards den 15 maj.

– Nate slåss först och vårt fokus är på det. Vi kommer leta efter mer välförtjänta motståndare för Nick efter den fajten.


HETAST JUST NU


Fick en lång avstängning för positivt marijuana-test

Senaste gången vi fick se Nick Diaz slåss i UFC var i januari 2015 då han mötte Anderson Silva i en mellanviktsmatch. Även om Diaz till en början förlorade den matchen på poäng så kom mötet att ogiltigförklaras efter att Silva testat positivt för steroider och Diaz för marijuana.

Först stängdes Diaz av i fem år för marijuana-förseelsen. Detta ovanligt hårda straff minskades sedan till 18 månader men eftersom han vägrade betala bötessumman till Nevada State Athletic Commission fick han inte tillåtelse att tävla.

För alla svenska fans är det såklart tråkigt att Chimaev inte får chansen mot ett så känt namn som Diaz. Troligtvis vill Diaz team att han ska möta ett mer etablerat namn med tanke på alla år han varit aktiv i sporten. Chimaev är en ung talang som gjort karriär på rekordfart i UFC och Diaz skulle antagligen ha mer att förlora än att vinna på att gå en match mot honom i dagsläget.

 

Vem hoppas du att Nick Diaz möter i sin comeback?

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Khamzat ChimaevNick DiazSenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...