Teymurbröderna på Golden Glory inför kommande UFC-matcherna

✅ MMAnytt avslöjar ✅ De svenska UFC-kämparna filar på teknikerna på en av världens mest meriterade kickboxningsklubbar

Även om svenskarna Alexander Gustafsson och Ilir Latifi förlorade deras senaste matcher så finns det gott om hopp för svensk MMA. Lagkamraterna, bröderna Daniel och David Teymur har matcher bokade i UFC och har hittills sett till att skapa namn för sig själva i organisationen.

Daniel må ha förlorat sina två matcher i UFC, men debuten skedde på kort notis och hans starka insatser har gjort nog för att säkerställa ytterligare en match. David är dock obesegrad i UFC med hela fem raka segrar och är nära en topp 15-placering.

MMAnytt har nyligen varit i kontakt med Daniel, som kan avslöja att bröderna befinner sig i Amsterdam på den världsberömda kickboxningsklubben Golden Glory för att förbättra deras redan starka färdigheter.

Har tränat många av världens bästa kickboxare

Golden Glory grundades år 1999 i Amsterdam och blev snabbt en av världens ledande klubbar för kickboxning. Numera finns filialer i Berlin, Istanbul, Pattaya och Bucharest med mera. Världsmästare som Alistair Overeem, Semmy Schilt och Stefan Leko.

“Det är riktigt hårda grabbar,” säger Daniel till MMAnytt “Vi kör på bra”. Teymurbröderna har befunnit sig i Holland sedan söndag förra veckan och åker tillbaka till Stockholm för att fullfölja träningen på hemmaklubben Allstars. Även om träningen i Amsteram varit fenomenal och givande så har de stött på några mindre problem gällande kost och bekvämligheter, dessutom har de knappt haft en lugn stund utanför träningen med ständigt ringande och plingande mobiler sedan deras matcher annonserats.

Tuffa motståndare väntar

Frankie Edgar (vänster) i staredown med Charles Oliveira (höger) inför UFC 162

Det är relativt känt att Teymurbröderna inledde deras respektive kampsportskarriärer med thai- och kickboxning. Deras grappling kommer dock troligtvis att sättas på prov under deras kommande matcher.

David kommer först ut att ta sig an Charles Oliveira den andra februari i Fortaleza, Brasilien – fightern som håller UFC-rekordet för flest submissionvinster. Brassen tar sig in på hemmaplan med tre raka submissionsegrar i ryggen

Den forne Cage Warriors-mästaren Chris Fishgold väntar Daniel i Prag den 23:e februari. Utav brittens 17 segrar har hela tolv skett via submission.

Mycket talar för att svenskarnas kommande matcher blir kontraster av olika stilar, men dessa talangfulla bröder har många gånger visat sig klara tuffa utmaningar.

Foto via Instagram @davidteymur

 

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara