Thaiboxaren inför MMA-debuten: “Haft lättare för grappling än för striking”

✔ Malmöstjärnan gör debut på Superior Challenge 22

Superior Challenge 22 går av stapeln lördag den 29:e maj. Sveriges största och äldsta MMA-organisation har länge producerat många av landets största talanger och gett dem en plattform att utvecklas på. Under ett par år har Malmöiten Christopher Bajo glänst inom striking – han har även blivit svensk mästare i thaiboxning.

Nu planerar Bajo att sadla om till professionell MMA i en storslagen matchning.

Bajo har gjort sig känd för de flesta svenska kampsportsfans som en utomordentlig striker. Sist han tävlade var på thaiboxningsgalan Empire Fighting Series där han förlorade ett delat domslut mot Costas Nanga. Det var en jämn match och trots smärtan av förlust finns det mycket Bajo är nöjd med.

– Jag hatar att fucking förlora…det är så jävla bull (Malmöslang = dåligt), säger Bajo till MMAnytt. Fast på något sätt finns det vissa förluster där man ändå är nöjd med sin prestation och det var en sådan match. Det var jämnt, det blev ju 2-1 till honom då, men det är en toppstriker i Sverige, det är vad det är liksom. Men nu är det fullt fokus 29:e maj.

Trots Bajos senaste framträdande började han som MMA-fighter som sedan tävlade inom thaiboxning. Efter en seg start på MMA-karriären bytte han klubb till berömda Malmö Muay Thai för att träna under bland andra legendaren Larry Lindwall.

– Jag började som amatör-MMA-utövare sedan så strulade det lite på stället jag var på och då blev det automatiskt en naturlig flykt här. till Malmös bästa kampsportsklubb: Malmö Muay Thai! Sedan så har jag bara dykt in, bara grötat stående.

Med tanke på hur han briljerat inom thaiboxning är hans nästa påstående näst intill häpnadsväckande: att Bajo har lättare för grappling än striking.

– Jag har alltid känt att jag haft lättare för grappling än för striking, det har kommit mer naturligt. “Naturbegåvning” vet jag fan inte om jag kallar det, men det kommer mycket lättare, det har det alltid gjort.

Bajo har ingen enkel proffsdebut framför sig. Det är ingen mindre än Söders Fight Gyms Christian “Lången” Stigenberg som senast gjorde en strålande proffsdebut. På Fight Club Rush 8 ställdes Stigenberg mot Alexander Lindgren från rivalklubben Västerås Fight Club – och vann via brutal knockout i den första ronden.


HETAST JUST NU


Utlovar “100% fyrverkerier”

Stigenberg har länge varit en av MMA-Sveriges mest lovande A-klasstalanger – men Bajo är inte särskilt insatt i sin motståndares bakgrund eller stil.

– Det är nog mest det jag har läst [om Stigenberg] på MMAnytt i sådana fall. Han vann på knockout i första ronden i sin debut. Jag har inte sett [matchen] än, grattis till honom, men det kommer inte bli någon knock från hans sida i första ronden mellan oss.

De som följt Bajos karriär inom A-klass och thaiboxning har onekligen höga förväntningar för hans proffsdebut i MMA. I sann, kaxig Malmöanda spär Bajo på de förväntningarna.

– Det ni kan förvänta er från mig är 100% fyrverkerier! Det kommer bli bra, det kommer bli skitbra!

Den karismatiske thaiboxaren Bajo har dessutom en liten hälsning till sin motståndare inför mötet.

– Kör hårt, bror, kör hårt, och må bäste man vinna, förhoppningsvis är det jag då!

Se hela intervjun med Christopher Bajo i videon nedan!

Hur slutar Christopher Bajo vs Christian Stigenberg?

Foto: Käftsmällspodden

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...