Valdet Gashi
Valdet Gashi

Världsmästare i thaiboxning strider för IS

Valdet Gashi är en 29-årig thaiboxare. Han har vunnit världsmästerskapen i thaiboxning två gånger. Gashi har sedan Januari befunnit sig i Syrien för att strida för IS.

Valdet Gashi är en 29-årig thaiboxare ursprungligen från Kosovo men uppväxt i Tyskland. Han har vunnit världsmästerskapen i Thaiboxning två gånger. Han har levt i Thailand och försörjt sig på thaiboxning före han började strida för IS.

Gashi deltog nyligen i en radiointervju där det visar sig att han varit och stridit i Syrien sedan januari. Han har lämnat fru och två barn utan att berätta var han befann sig. Han har på facebook gjort falska statusuppdateringar där han skrivit att han befunnit sig i Bangkok trots att han befann sig i Syrien.

Före han åkte till Syrien åkte han till Schweiz där han startade en mma-klubb. Från den klubben var det fyra personer som åkte ner för att ansluta sig till IS varav en av dem stupat i strider.

Valdets far Enver Gashi tar stark avstånd från sonen beslut att strida för IS. Han önskar att sonen återvänder och har följande att säga:

“Valdet’s place is with us – with his children, his wife and his parents.”

“I want him to stop this nonsense and I hope he’ll come back to us one day, because his place is here and nowhere else.”

Kategorier
NyheterSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
11 Kommentarer
 • Hiho
  5 June 2015 at 10:41

  Religioner är farliga när de totalt tar över ditt tänkande. Det är verkligheten. Saknar man rationellt tänkande så kan man bli lurad/påverkad in i vad som helst.

  • Coyote
   5 June 2015 at 10:46

   Tycker många rationella tänkande ibland ändå är religiösa.. De är rationella sålänge det inte rör något som säger emot, bibel/koran etc. Därför religion är farligt. Vet en läkare som vägrat erkänna evolution… Hjärntvättad sen födseln då såklart, men ändå…

 • spinelo
  5 June 2015 at 11:53

  Hoppas han får en kula i ansiktet så han blir oigenkännlig, smuts!

 • Jürgen
  5 June 2015 at 12:56

  Sinnesslöa idiot…

 • Kenny Starfighter
  5 June 2015 at 01:12
 • mirjitsu
  5 June 2015 at 01:13

  Jag önskar att han inte kommer hem igen.
  Men om han gör det så bör han välja Sverige: För där får han jobb och boende som IS hemvändare.
  Känn dig välkommen……

  • Olof86
   5 June 2015 at 02:52

   Ja Sverige är bäst, detta är så nära paradiset (inshallah tralala) som dessa krigare (jordens avskum, världens rövhål etc) kan komma!

 • Cyberzerk2 .
  5 June 2015 at 01:34

  Är det inte extra magstark att strida för IS eller liknade när man fått växa upp i ett förhållandevis fritt och demokratiskt land samt förmodligen fått åtnjuta dess fördelar?

 • Jocke
  5 June 2015 at 01:42

  Hoppas att någon ur Peshmergan får tag i honom och ger honom ett otrevligt avslut på livet.

 • flashbacker
  7 June 2015 at 06:06

  Japp. Här kan vänsterpartiet, MP och sossarna med Mona muslim i spetsen, ge honom bostad och bidrag för sin terroristgärning i Mellanöstern.

  SD2015!

  • mirjitsu
   8 June 2015 at 08:41

   haha det är ju inte val i år :D

  Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...