“The Diamond” Poirier tänker överklaga domslutet mot Eddie Alvarez

UFC 211-matchen mellan Dustin Poirier vs. Eddie Alvarez slutade i kontrovers då Alvarez landade två otillåtna knän. Nu säger Ariel Helwani att Poirier och hans team tänker överklaga domslutet.

Det fanns mycket att se fram emot inför UFC 211 och en av de matcher som hamnade något i skymundan var mötet mellan den före detta lättviktsmästaren Eddie Alvarez och den topp 10-rankade Dustin “The Diamond” Poirier.

Som förväntat bjöd de båda kämparna på ett aggressivt tempo där Poirier såg ut att landa de bättre slagen. I andra ronden såg det ut som att “The Diamond” skulle avsluta Alvarez som överlevde men tog ett stort antal välinriktade sparkar och slag.

Alvarez överlevde dock stormen och lyckades mitt i all turbulens landa ett hårt slag som skakade om Poirier. Den före detta lättviktsmästaren Alvarez följde sedan upp med fler kombination och tog ned Poirier på mattan som direkt började resa sig.

Det var då Alvarez landade otillåtna två knän mot Poiriers huvud varav det sista såg ut att åtminstone tillfälligt släcka ljuset hos “The Diamond”

Domare Herb Dean stoppade matchen och efter mycket förvirring ogiltigförklarades matchen. Trots att situationen var olik så påminde matchens antiklimax om mötet mellan Gegard Mousasi och Chris Weidman i april.

UFCs president Dana White pratade efter galan om att införa omedelbara repriser för att förhindra liknande situationer och en mycket besviken Poirier tog till sociala medier för att uttrycka sina känslor:

Poirier tänker överklaga domslutet

Trots att Poirier öppet säger sig vilja ha en returmatch mot Alvarez så kommer det nu rapporter om att “The Diamond” samtidigt tänker överklaga domslutet för att få det ändrat till en diskvalificering:

Skulle de få rätt kommer Alvarez förlora sin andra i rad efter titelförlusten mot Conor McGregor medan Poirier skulle ta hem sin andra raka vinst efter att ha tagit hem domslutet över Jim Miller i maj.

 

Tycker du att resultatet borde ändras?

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste NyttUFC 211

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]
2 Kommentarer
 • Erik Hellborg
  15 May 2017 at 01:17

  Kändes som en solklar DQ på Eddie så förstår Poirier

 • Peter Andersson
  15 May 2017 at 10:04

  Solklar DQ. Vad är liksom för vits med regler om man kan använda en otillåten teknik för att avsluta sin motståndare utan att bli diskad?

  Blir så jäkla less på slapphäntheten hos domarna, man kan lätt sparka nån i skrevet två gånger, peta ut ögonen på sin motståndare och hålla sig i buren utan att det händer ett skit.
  Verkar ju dessutom (just nu) vara ett enormt problem att inte samma regler gäller i hela landet.

 • Svara

  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...