Thompson och Pettis överens om match – “Showtime” till weltervikt

✅ Forne lättviktsmästaren Anthony Pettis planerar gå upp till weltervikt ✅ Är överens med weltervikts bästa striker om en riktigt spännande match

Anthony Pettis kom till UFC som den sista lättviktsmästaren i WEC. Planen var att han, efter en vinst mot veteranen Clay Guida, skulle få en titelmatch.

Pettis förlorade dock mot Guida och tog en omväg till titeln, som han slutligen erövrade efter en submissionvinst mot Benson Henderson. Pettis förlorade sedan titeln till Rafael dos Anjos och förlorade ytterligare två matcher efter det.

Då valde “Showtime” att prova lyckan i fjädervikt – men insåg snart att det inte var hållbart. Nu gör han istället ett byte åt andra hållet – och går upp till weltervikt.

Anthony Pettis

Anthony Pettis. Foto: Rigel Salazar Ag Fight / MMAnytt


Relaterat


Planeras möta Stephen “Wonderboy” Thompson

Enligt ESPN:s Ariel Helwani har både “Showtime” och Stephen “Wonderboy” Thompson kommit överens om ett möte i weltervikt den 23:e mars i Nashville, Tennessee. Galan heter UFC on ESPN+ 6

Inget kontrakt är skrivet än men enligt Helwani är det endast en formalitet. Detta blir Thompsons första match sedan förlusten i London mot Darren Till i en otroligt jämn match.

Pettis mötte senast Tony Ferguson, som nyligen kom tillbaka från en knäskada – och förlorade via TKO mellan andra och tredje ronden på grund av en bruten hand.

Kategorier
Anthony PettisSenaste NyttStephen Thompson

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...