Thug Rose besegrar Joanna Jedrzejczyk igen – försvarar bältet för första gången!

✅ Rose Namajunas förblir mästarinna i stråvikt ✅ Vinner tuff femrondare mot Joanna Jedrzejczyk

Alldeles nyss avgjordes den delade huvudmatchen på UFC 223: Khabib vs. Iaquinta i Barclays Center i Brooklyn, New York. Där fick vi stråviktsmästarinnan Rose Namajunas försvara bältet för första gången i en returmatch mot den tidigare titelhållaren Joanna Jedrzejczyk.

Efter fem spännande ronder kan vi nu konstatera att det inte var någon turträff som avgjorde deras första möte.

Namajunas inledde starkt, kontrollerade avståndet och landade de bästa träffarna i de första två ronderna. Rond tre var jämn, men hon hade ändå övertaget även där.

Vid det här laget hade Namajunas dock börjat visa en del tecken på trötthet, varpå Jedrzejczyk började ta över i rond nummer fyra.

Matchresultatet hade mycket väl kunnat hänga på den femte ronden och där var det Namajunas som kom tillbaka starkare med flera fina slag samt en nedtagning. I slutändan hade alla domare Namajunas som vinnare i fyra av de fem ronderna och hon tilldelades därmed vinsten via enhälligt domslut.

Statistik och resultat

Officiellt resultat: (C) Rose Namajunas besegrade #1 Joanna Jedrzejczyk via enhälligt domslut (49-46, 49-46, 49-46).

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Just nuSenaste NyttUFC 223

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara