UFC tillbaka i Las Vegas – ex-mästaren får oväntad fight

✔ Tillbaka efter långt uppehåll - möter uppstickaren ✔ Rivalmötet skrotat: "Vill inte mötas"

Världens största MMA-organisation ser ut att göra en storslagen återkomst efter ett längre uppehåll. Med start nu på lördag genom UFC 249, väntas hela tre galor genomföras inom loppet av en vecka.

Nu går dessutom UFC-bossen Dana White ut och bekräftar att UFC kommer tillbaka till Las Vegas, Nevada den 23 maj. Ex-mästaren Tyron Woodley ska enligt rapporter ta sig an uppstickaren Gilbert Burns i ett högintressant möte.

Woodley var inplanerad att möta Leon Edwards på UFC London för ett par veckor sedan. Den galan blev däremot inställd på grund av coronapandemin, och efteråt har det varit många bud om vem som ska bli Woodleys nästa motståndare.


LÄS MER: Svenske UFC-stjärnans svar – efter toppfighterns utmaning!


Inget önskemotstånd för Tyron Woodley

ESPN:s MMA-journalist Ariel Helwani skriver på Twitter att han pratat med Woodley – som berättar att han väntat på att få till en fight mot antagonisten Colby Covington. Enligt Woodley vill dock Covington inte möta honom.

Ex-mästaren får istället något oväntat nöja sig med Gilbert Burns – som kan bli en riktigt tuff nöt att knäcka. Burns har nämligen radat upp fem raka vinster och plockade i sin senaste match hem en knockoutvinst mot UFC-legendaren Demian Maia.

Burns tycks ha vind i seglen och har sedan sin senaste fight varit aktiv på sociala medier – för att få till en toppmatch i weltervikt.

Brassens ihärdighet ser ut att betala av sig då ett möte mot Woodley väntas bli hans största match i karriären hittills.

Woodleys form är ifrågasatt då han inte fightats på över ett år. I hans senaste match blev 38-åringen dominerad av den nuvarande mästaren Kamaru Usman, och förlorade därmed welterviktstiteln.

Fight Island öppnar upp – efter 23 maj

White berättar i en intervju med Sports Illustrated om planerna att återgå till det ordinarie schemat efter galan i Las Vegas den 23 maj. De fighters som inte kan ta sig till USA i nuläget väntas istället bokas för matcher på UFC:s nya privatö.

– Då är vi tillbaka på det ordinarie schemat igen och vi kommer öppna upp Fight Island för internationella matcher, säger White och fortsätter:

– Event som var planerade i till exempel Brasilien eller Kanada kommer istället att ske på Fight Island.

Det är ännu oklart var i Las Vegas galan ska äga rum den 23 maj. Planen sedan tidigare har dock varit att utnyttja den egna miniarenan UFC Apex, som ligger i anslutning till organisationens huvudkontor.

Vem av Tyron Woodley och Gilbert Burns tror ni vinner den 23 maj? Kommentera!

Kategorier
Senaste NyttTyron Woodley

Svara