Tim Means - Foto: Mazdak Cavian MMAnytt
Tim Means - Foto: Mazdak Cavian MMAnytt

Tim Means förlikar med USADA – sex månaders avstängning

Efter att ha åkt fast i en dopingkontroll stängdes Tim Means av. Nu har han och USADA enats om villkoren. Det ser ut som att Means kommer att kunna fightas igen i augusti i år.

Welterviktaren Tim Means (25-7) var bokad för match mot Donald “Cowboy” Cerrone (29-7), som huvudmatch på UFC Fight Night 83. Fighten ställdes dock in, efter att Means ertappades i ett dopingtest.

I provet hittade man ostarin, en förbjuden substans som påminner om anabola steroider. Means har dock hävdat att han inte tagit substansen medvetet – han måste ha fått i sig den genom ett “smittat” kosttillskott.

USADA (US. Anti-Doping Agency) har nu kunnat bekräfta detta och har gått ut med följande meddelande:

“Following notification of his positive test, Means provided USADA with a sealed container of one of the dietary supplement products he was using at the time of the relevant sample collection. Although no prohibited substances were listed on the supplement label, testing conducted on the product by the WADA-accredited laboratory in Salt Lake City, Utah, indicated that it contained Ostarine.”

Avstängningen gäller sex månader, men räknas retroaktivt från den 3:e februari. Means bör således kunna tävla igen någon gång i augusti.

Yoel Romero UFC 194 Weigh In Las Vegas MMAnytt Photo Mazdak Cavian 2015-45

Means är inte ensam, även Yoel Romero har fått i sig “smittade” kosttillskott på sistone. Foto: Mazdak Cavian

 

Nyligen råkade mellanviktaren Yoel Romero (11-1) ut för motsvarande sak. Det verkar helt enkelt som att man får vara väldigt försiktig med vad man stoppar i sig som fighter, oavsett vad etiketten säger.

Är ni sugna på att se Means i oktagonen snart igen?

Foto: Mazdak Cavian

Kategorier
Senaste NyttTim Means
2 Kommentarer
 • MMAkungen
  11 June 2016 at 09:00

  Jag har väldigt liten till ingen kunskap om kosttillskott och hur dessa tillverkas. Men att det finns innehåll i produkten som inte finns med på innehållsförteckningen känns ju ganska allvarligt. Inte bara att det kan få den följden att man får i sig något som är olagligt enligt dopinglistan, men också att man kan få i sig något som man kanske är känslig eller allergisk emot.

 • JonteB
  11 June 2016 at 01:33

  WTF! Ostarine är en SARM och ska verkligen inte kunna finnas med “på köpet”. Det är inte ens tillåtet att sälja såvitt jag vet. Undrar vilket företag som gör produkten.

 • Svara