Titelfajten skrotas – Karl Albrektsson möter UFC-veteran!

✔ "Ville inte stiga ombord på planet"

Karl Albrektsson skulle ha mött Chris Fields i en match om den lätta tungviktstiteln på lördagens Superior Challenge 21.

Läs också: KLART: Karl Albrektsson får titelfight!

Men nu står det klart att Albrektsson får en ny motståndare. Detta efter att Fields dragit sig ur matchen – på grund av “personliga COVID-relaterade skäl”.

“King” Karl köper dock inte den ursäkten.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Karl ”King” Albrektsson (@karlalbrektsson)


– Saker och ting kan förändras snabbt i den här sporten. Min motståndare ville inte stiga ombord på planet. Tack till Superior Challenge för att ni ser till att jag ändå får fajtas på lördag, skriver Albrektsson på Instagram.

Möter Karl Albrektsson – har fyra raka förluster

Albrektsson kommer nu istället att möta UFC-veteranen Amilcar Alves, som blev känd för den svenska publiken då han förlorade mot Andreas “Bane” Gustafsson på Austrian Fight Challenge förra året.

Läs mer: JAAA! Svensken kör över UFC-veteranen – avslutar efter blodig match!

Alves har förlorat tio av sina senaste tolv matcher, och kommer till mötet med fyra raka förluster. Superior-grundaren Babak Ashti är tacksam för att den rutinerade brassen hoppar in som ersättare.

– Stor cred till Amilcar som tar matchen mot Albrektsson med så kort varsel. Det är svårt att matcha Albrektsson i vanliga fall då han är topprankad i Europa men med vårt kontaktnät lyckades vi hitta en ny motståndare till honom på bara en timme. Amilcar är en väldigt erfaren grappler så Albrektsson måste ställa om sitt game och anpassa den till en helt annan typ av motståndare, säger Ashti i ett pressmeddelande.

Eftersom Fields tvingats dra sig ur matchen betyder det också att Albrektsson inte längre får fajtas om titeln. Superior Challenge 21 äger rum på Stockholmsmässan i Älvsjö på lördag.

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...