Smällen mot supergalan – en titelfight inställd

✔ UFC-stjärnan: "Inte läge för mig att gå en match just nu..."

UFC-bossen Dana White bekräftade under förra veckan planerna kring en supergala, med hela TRE titelmatcher på kortet. Eventet, som är planerat att hållas den 9 maj, åker nu på en riktig smäll – då Amanda Nunes hoppar av sin titelfight.

Dubbelmästaren Nunes skulle försvara sitt fjäderviktsbälte mot Felicia Spencer. Nunes lämnar dock återbud på grund av den rådande coronapandemin, som hon menar hindrar henne från att förbereda sig fullt ut.

I en intervju med CBS Sports berättar Nunes mer om sitt avhopp från supergalan:

– Jag kommer inte fightas den 9 maj. Jag tycker inte att det är läge för mig att gå en match just nu, säger Nunes och fortsätter:

– Låt oss avvakta tills det här coronaviruset lugnar sig lite så att jag åtminstone kan ha ett fullt förberedande läger, menar Nunes.

“Lejoninnan” berättar att hon istället kan tänka sig en fight i juni månad, beroende på hur läget ser ut då.

UFC anordnade en videokonferens under förra veckan, för de som är inplanerade att delta på den kommande supergalan. Där informerade White att ingen fighter ska känna sig tvingad att ställa upp – med tanke på omständigheterna.

Amanda Nunes: “Gillar matchningen…”

Även om Nunes nu väljer att tacka nej till fighten mot Spencer, har hon inga planer på att hitta en ny motståndare till hennes återkomst.

– Jag gillar matchningen (mot Spencer, reds. anm.). Hon är tuff och springer inte iväg, utan vill slåss hela tiden och det gillar jag verkligen. Hon kommer att ta fram det bästa i mig, säger Nunes.

Nunes rankas som världens bästa kvinnliga MMA-fighter oavsett viktklass. Hon står med tio raka vinster och har inte förlorat på sex år. Senast Nunes slogs var på UFC 245 i december förra året, då hon vann på enhälligt domslut mot Germaine de Randamie i en fight där bantamviktsbältet stod på spel.

Nu återstår det alltså att se när nästa titelförsvar blir av.

Kategorier
Amanda NunesSenaste Nytt

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...