KLART: Titelfighten ombokad – till UFC-gala i juni

✔ Dubbelmästaren är tillbaka efter skada ✔ Bästa genom tiderna

Titelfighten mellan Amanda Nunes och Felicia Spencer var inbokad till helgens UFC 249 i Jacksonville, Florida. Dubbelmästaren Nunes tvingades däremot att lämna återbud på grund av en ankelskada.

Nu går ESPN:s populära MMA-journalist Ariel Helwani ut med uppgifter om att titelfighten i damernas fjädervikt istället väntas ske den 6 juni.

– Titelfighten i damernas fjädervikt mellan Amanda Nunes och Felicia Spencer flyttas officiellt till den 6 juni, meddelar Helwani på Twitter.

Helwani skriver även att eventet inte har någon officiell plats ännu. Det är även oklart vilka andra matcher som kommer finnas med på kortet, och om Nunes vs. Spencer är tänkt som huvudmatch.


LÄS MER: Jättefighten, världens starkaste män gör upp i boxning! 

LÄS ÄVEN: Israel Adesanya vill nå ut till fler folk – med hjälp av porrstjärnorna   


Finns det någon som kan mäta sig med Amanda Nunes?

Nunes har en imponerande svit på tio raka vinster inom UFC och är just nu mästare i både bantamvikt och fjädervikt. Hennes senaste fight var i december förra året mot Germaine de Randamie, där hon försvarade sitt bantamviktsbälte genom ett enhälligt domslut.

“The Lioness” har inte fightats i fjädervikt sedan 2018 då hon besegrade Cris Cyborg på UFC 232. Nunes blev därmed historisk genom att bli den första kvinnliga UFC-mästaren i två olika viktklasser samtidigt. Idag anses hon vara tidernas bästa kvinnliga MMA-fighter.

Efter vinsten mot Cyborg var Nunes tydlig med att hennes mål var att bli dubbelmästare, men att hon inte var intresserad av att stanna kvar i fjäderviktsdivisionen.

Nu verkar det dock som att Nunes har ändrat sig och berättade även i en intervju med CBS Sports att hon gillar matchningen mot Spencer i fjädervikt.

– Jag gillar matchningen. Hon är tuff och springer inte iväg, utan vill slåss hela tiden och det gillar jag verkligen. Hon kommer att ta fram det bästa i mig, sade Nunes under intervjun.

Det planerade eventet för 6 juni är bara en månad bort och det är i skrivande stund en hel del som är oklart kring galan. Följ utvecklingen och den senaste rapporteringen här på MMAnytt.se!

Kategorier
Senaste Nytt

Svara