Titelmatch och superfight med Simon Sköld klart för Superior Challenge 22

✔ Svensk MMA på frammarsch! ✔ Svenske UFC-veteranen tillbaka för nytt titelförsvar

Nu är det officiellt: svenska Superior Challenge 22 går av stapeln den 29:e maj i Stockholm! Hittills har två stormatcher annonserats för evenemanget och flera spännande matchningar kommer att offentliggöras inom de närmsta veckorna.

Det var organisationens vd Babak Ashti som annonserade nyheten via Facebook.

Superior Challenges welterviktsmästare David “The Brazilian Swede” Bielkheden kommer att försvara sin titel mot svensk-norsken Håkon Foss i huvudmatchen.

Dessutom kommer den svenske stjärnan Simon “The Gentleman” Sköld möta publikfavoriten Fernando “El Toro” Flores i en superfight som nu bokats för andra gången.


RELATERAT 


Svenske mästaren återvänder efter två års frånvaro

Bielkheden var den andra svenske någonsin att ta sig till UFC och gick sin första match i organisationen i mars 2008. Han ställdes då mot veteranen Diego Sanchez i en match som svensken förlorade via teknisk knockout. “The Brazilian Swede” följde upp med en poängseger över Jess Liaudin men förlorade sin följande match mot Mark Bocek och blev därefter släppt av UFC.

Därefter tävlade Bielkheden framgångsrikt i Europa och blev welterviktsmästare i Superior Challenge i augusti 2016, efter att ha slagit ut Luis Ramos i den tredje ronden. Bielkheden vann sju raka matcher i Superior Challenge och var senast aktuell organisationens nittonde gala i maj 2019. Han ställdes mot finnen Patrik Pietilä i en match som han förlorade via domslut.

Foss är född i Sverige men bor och tränar i Norge tillsammans med UFC-svensken Jack Hermansson. Han inledde sin MMA-karriär under 2012 och besegrade då fighters som Per Franklin och Zebaztian Kadestam.

Foss har tävlat i Cage Warriors sedan 2017 och har gått sina sju senaste matcher i organisationen. Dessvärre har Foss haft en tuff svacka med förluster i fem utav sina sju senaste matcher i Cage Warriors. Förlusterna har dock skett mot organisationens elitfighters som Craig White och Rhys McKee – som båda kom till UFC kort därefter.

Andra gången gillt för superfighten

Sköld vs Flores var tänkt att gå av stapeln under Superior Challenge 21 förra året, men matchen sköts fram när Sköld testade positivt för covid-19. Robert Nyström hoppade in som ersättare för Sköld men Flores dominerade matchen och vann ett solklart domslut efter full tid.

Sköld har för tillfället vunnit sju utav sina nio senaste matcher. Alla utom en av segrarna har kommit via avslut vilket ledde till att Sköld tilldelades en titelchans mot den regerande fjäderviktsmästaren Diego Nunes. I en uppmärksammad match som belystes i en dokumentär serie producerad av MMAnytt ställdes Sköld inför sitt tuffaste test hittills. Dessvärre blev Sköld sänkt och tvingades sedan klappa ut till en giljotin i mötet med Nunes.

Flores har varit aktiv de senaste året och levererar en ständigt underhållande och orädd fightingstil. I februari 2020 mötte han Tobias Harila på Fight Club Rush 6 men förlorade via knockout mot slutet av den första ronden. Han återvände sedan till vinstkolumnen med en submissionvinst över Michael Diega-Scheck och sedan den ovannämnde krossen av Nyström.

Sist Flores var aktuell var i helgens Fight Club Rush 8 där han mötte supertalangen Felipe Lima. Efter tre blodiga ronder utnämndes Lima till segrare via domslut.

Superior Challenge 22: Matchkort

 • Titelmatch i weltervikt: David Bielkheden (c) vs Håkon Foss
 • Fjädervikt: Simon Sköld vs Fernando Flores

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste NyttSuperior ChallengeSvenska Fighters

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...