Titelmatchen mellan Kamaru Usman och Gilbert Burns ställs in – igen

✔ Uppgifter: UFC försöker ersätta med andra stormatcher!

Under UFC 256 den 12 december var det tänkt att welterviktsmästaren Kamaru Usman skulle försvara sin titel mot topprankade Gilbert Burns.

Nu står det klart att den efterlängtade titelmatchen har ställts in då “The Nigerian Nightmare” Usman behöver mer tid för att återhämta sig från skador. UFC siktar nu på att få till titelmatchen i januari eller februari 2021.

Det är andra gången som organisationen bokat Usman vs Burns och mötet ställts in. Första gången var under UFC 251 i juli då Jorge Masvidal hoppade in med några dagars varsel och förlorade ett enhälligt domslut mot Usman.


Relaterat


Vilka ersätter Usman och Burns?

Enligt ESPN-journalisten Ariel Helwani så håller UFC på att utforska andra toppmatcher.

En titelmatch mellan tungviktsmästaren Stipe Miocic och Francis Ngannou ligger på bordet och även en spännande welterviktsdrabbning mellan Masvidal och före detta interimmästaren Colby Covington.

Varken Miocic vs. Ngannou eller Masvidal vs. Covington har bokats och enligt uppgifter så är det långt kvar innan man kommit till en överenskommelse med parterna.

Helwani föreslog att Burns under tiden skulle ta sig an Leon Edwards. Det var dock  ett förslag som dock inte låg brasilianaren i smaken överhuvudtaget. Värt att notera är att Helwani har en fejd med Burns manager Ali Abdelaziz.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Gilbert BurnsKamaru UsmanSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara