Titlar i UFC, Bellator, ONE och Rizin? ”Mighty Mouse” vill ha dem alla

🎦VIDEO+TEXT: Se höjdpunkterna från den öppna träningen ✅ "Mighty Mouse" avslöjar hur han kan övertyga sina kritiker och hålla intresset uppe ✅ Har han vad som krävs för att klara av det?

Flugviktsmästaren Demetrious “Mighty Mouse” Johnson har rensat ut sin division och cementerat sin plats som en av sportens absoluta giganter. Trots detta så är det ändå många som ifrågasätter hans status som UFCs P4P #1. I helgen kommer han att på nytt att ta sig an OS-guldmedaljören Henry Cejudo men för att verkligen tysta sina kritiker så föreslår Johnson en något okonventionell metod.


UFC 227: Dillashaw vs. Garbrandt 2 – Matchkortet, Tiderna och Oddsen


Rekord i flest titelförsvar

När “Mighty Mouse” Johnson pratade med den samlade presskåren inför UFC 227 och sitt tolfte titelförsvar så blev han på nytt tillfrågad om sin status som en av sportens allra bästa.

Med rekordmånga titelförsvar och en i stort sett utrensad division är det svårt att förneka honom men det finns fortfarande många som inte vill ge honom legendstatus.

Johnson har själv tänkt på frågan och har kommit fram till hur man skulle kunna gå tillväga för att verkligen vara övertygande.  Han säger också att det vore ett sätt för honom att fortsätta hålla intresset uppe:

“If I was to, like, go out and collect all the belts, now that’s something that’s like, ‘OK, I’ve proven that I’m the best,’ sade Johnson till presskåren. “If I was to go to ONE Championship, win the flyweight division there. Go to Rizin, win the flyweight division there. And then go to Bellator … win the belt there. Now this speaks volumes.”

“For me to have every unique looking belt around the world, that’s what gets me excited if you really want to know. That’s where it’s like, ‘You have me interested now.’” fortsatte han.

Trots att det bara är fantasier så säger det mycket om Johnsons syn på sitt arv till sportens och hans ambitioner. Han är endast 31 år gammal och har fortsatt att utvecklas i rasande takt.

I sitt senaste titelförsvar så avslutade han Ray Borg med en “suplex-to-armbar”  i femte ronden och vann Submission of the Year på ett antal MMA-sidor.

Det har länge pratats om en supermatch mellan Johnson och den regerande bantamviktsmästaren. Just nu är det T.J. Dillashaw som håller i bältet men det kan komma att förändras i helgen. Oavsett om det blir Dillashaw eller utmanaren Cody Garbrandt som håller i bältet så har båda uttryck ett intresse för att möta “Mighty Mouse” och utmana om hans bältet.

Relaterat:

Kategorier
Senaste NyttUFC 227

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara