Ex-mästarens bisarra konspirationsteori – om dödsfallet som skakar USA

✔ Tito Ortiz ifrågasätter om de verkligen arresterat rätt gärningsman

Den före detta UFC-mästaren Tito Ortiz håller ett öga på de tragiska scenerna som utspelar sig i USA efter afroamerikanens George Floyds dödsfall. 46-åriga Floyd blev arresterad den 25 maj i Minnesota av bland annat poliskonstapel Derek Chauvin. Efter att ha blivit satt i handfängelse så satte Chauvin sitt knä på Floyds nacke i 8 minuter och 46 sekunder, varpå Floyd senare avled.

Dödsfallet har skakat om USA och lett till enorma protester över hela landet. På flera håll har protesterna slutat i upplopp och ett flertal MMA-stjärnor har slutit upp och uttalat sig om händelserna.

En av de mer bisarra teorierna kring Floyds dödsfall kommer ifrån “Huntington Beach Bad Boy” Ortiz. Han hävdar att dödsfallet är ett politiskt trick från Joe Bidens håll, demokraternas kandidat inför presidentvalet i november 2020.

 – Vad är det bästa sättet att uppnå [politiskt stöd] genom? Åh, låt oss sätta igång och få en konstapel att gissningsvis döda en svart snubbe. Du vet att han dog av ett hjärttillstånd va? Det var inte kvävning. Galet.


Relaterat till Tito Ortiz och George Floyd:


Tito Ortiz ifrågasätter gärningsmannen

Ortiz menar att det var helt fel av konstapeln att agera på det sätt som visats på video. Han fortsätter dock med att ytterligare cementera sin konspirationsteori genom att säga att mannen som visas i videon och mannen som arresterats kanske inte är samma person.

 – Det är inte rätt. Jag säger inte att det var rätt gjort. Det är helt fel och polismannen skulle aldrig gjort det. Men konstapeln som blev arresterad liknar inte alls killen som gjorde det. Galet! Jag delar endast med mig av denna skit för att jag talar sanning!

Kategorier
Senaste NyttTito Ortiz

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara