UFC-legendaren hoppas att han får covid-19: “Då kan jag slåss mot det!”

✔ Avråder från respiratorer ✔ Se videon nedan!

Tito Ortiz var en av pionjärerna när UFC började ta fart. Med fem titelförsvar i lätt tungvikt och en triologi med Ken Shamrock hjälpte han till att sätta UFC på kartan.

Men den senaste tiden har Ortiz mer blivit uppmärksammad för sina kontroversiella uttalanden. Bland annat har han gått ut med att han vägrar bära ansiktsmask på offentliga platser där det är ett krav. Dessutom har han sagt att han kommer vägra ta vaccinet mot covid-19.

I en nyligen gjord intervju går nu Ortiz ännu längre och säger att han VILL ha viruset!

– Jag hoppas att jag får det! På det viset kan jag slåss mot det.

Ortiz fortsätter med att säga att han avråder folk från att låta sig läggas in i respirator om man hamnar på sjukhuset med covid-19.

-Min läkare, och fem andra läkare jag har pratat med, säger att om du åker in till sjukhuset för corona, hamna inte i en respirator. Gör inte det. Det finns medicin därute som jag ska posta om senare.

 

 


HETAST JUST NU


Tito Ortiz – kontroversiell politiker i Huntington Beach

Vilken medicin Ortiz syftar på är oklart. Att sätta patienter i respirator har varit ett huvudvapen mot viruset men man kan ge Ortiz rätt i att den överdrivna användningen har börjat ifrågasättas av vissa läkare. Men att alla patienter bör undvika respirator finns det emellertid inget stöd för i forskningen.

Att Ortiz väljer att göra kontroversiella uttalanden blir ännu mer uppmärksammat i och med att han innehar en plats i stadsfullmäktige i sin hemstad Huntington Beach. Hans uttalande har retat upp hans kollegor i stadsfullmäktige, som förgäves försökt avsätta honom från hans position.

Trots sitt politiska engagemang har Ortiz inte avslutat sin MMA-karriär helt och hållet. Han gick sin senaste match i december 2019 där han besegrade Alberto Del Rio i organisationen Combate Americas. Det är oklart när han ska fightas nästa gång.

Se delar av intervjun med Ortiz nedan.

Kategorier
Senaste NyttTito Ortiz

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...