Här sprider UFC-legendaren konspirationsteorier

✔ Bisarra utspelet: "Över inom en dag" ✔ Soppan: Blandar ihop länder (?) ✔ Kritiken "Tusen kilometer bort ..."

Den legendariske MMA-fightern Tito Ortiz är knappast känd för att vara den skarpaste kniven i lådan. Ex-mästaren, som är med i UFC Hall of Fame, har tvärtom hånats friskt genom åren för det ena märkliga utspelet efter det andra.

Nu är det dags igen. Den här gången har Ortiz valt att dela med sig av konspirationsteorier rörande coronaviruset – till sina miljontals följare. Något som möts av kritik från mediahåll.

Ortiz började först med att kalla pandemin för “hype” och ifrågasätta om hans följare kände någon som hade viruset. Sedan dess har han fortsatt dela diverse alternativa – och dementerade – teorier om den globala krisen.

Nu senast att coronavirus är självskapat av människor, för att stoppa … protester?

Tito Ortiz: “Du ser inga protester längre, eller hur?”

– Tror jag att coronaviruset finns på riktigt? 100 procent, jag tror att det är äkta, säger Tito Ortiz under en frågestund med fansen och fortsätter:

– Ett människoskapat virus som har ihjäl alla gamla människor. Det är rätt galet. Det här är dock något som jag skulle vilja prata om. Kommer ni håg i … Kina, när de höll på och protesterade? De var så många personer ute på gatorna. Och alla villa bli som oss amerikaner, och sjunga nationalsången. Och så plötsligt… BOOM! Den där skiten var över inom en dag. Folk föll för coronaviruset, det var det galnaste i världen. Ni ser inga av de där folken ute och protesterar, eller hur? Överhuvudtaget. Jag tror de gör samma sak i Italien. Du ser inga protester längre, eller hur? Det är rätt galet.


RELATERAT: UFC-legendarens attack – vill se McGregor förlora: “Karma is a bitch”


Får svar på tal: “Är väl ändå samma sak?”

Någon som ger Ortiz svar på tal efter alla konspirationsteorier är Anton Tabuena från Bloody Elbow, som skriver följande:

“Jag vet inte ens varför jag skriver och förklarar det här nu, men det ursprungliga utbrottet började i Wuhan på det kinesiska fastlandet. Protesterna som Ortiz nämnde? De utspelade sig ungefär tusen kilometer bort, i Hong Kong!

(…)

När det kommer till att man “gör samma sak” för protester i Italien, så går inte det heller ihop. Ortiz kanske kan ha tänkt på Gula västarna i Frankrike istället? Men jag menar, kinesiska fastlandet och Hong Kong, Italien och Frankrike, det är väl ändå samma sak?”


LÄS MER: MMA-veteranen smittad av coronavirus

LÄS OCKSÅ: Conor McGregors fina stöd till Italien – mitt under krisen


 

Kategorier
Senaste NyttTito Ortiz

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara