TJ Dillashaw återvänder snabbare än förväntat – Redo för titelmatch!

✔ "Jag är bara glad att det inte är det främre korsbandet"

Om allt går vägen kommer den forne UFC-mästaren TJ Dillashaw inte att vara borta så länge som först befarat.

Dillashaw hade en framgångsrik operation på sitt vänstra knä efter matchen mot Cory Sandhagen den 24:e juli. Matchen mot Sandhagen lämnade Dillashaw med flertalet skador men som nu är påväg att tas hand om. Dock vann Dillashaw matchen via delat domslut, och placerade därmed sig i toppen av bantamviktsklassen efter drygt två år borta från UFC.

– Jag hade en skada på inre menisken i knäet (medial meniscus bucket handle tear), och en skada på bakre korsbandet (PCL), sade Dillashaw till Brendan Schaub på UFC 265 Calabasas Fight Companion. Jag är bara glad att det inte är det främre korsbandet (ACL) och är nöjd med resultatet, för det hade varit nio månader (om det vore främre korsbandet).

– Nu ser det ut som en tre månader återhämtning innan jag återvänder till träning, sedan slåss jag för titeln i början av nästa år.

 HETAST JUST NU


TJ Dillashaw blickar tillbaka

Dillashaw kommer ihåg det exakta ögonblicket då hans knä gick i kras i matchen mot Sandhagen.

– Det var de sista 30 sekunderna av första ronden, och jag var fast i ett benlås, sade Dillashaw. Vi var i 50/50-positionen, och jag var inte med på noterna. Men jag tog det lugnt. Jag visste att jag vann ronden, så jag skulle vänta ut ronden men då vände han sig om och började slå mig. Då svarade jag honom med egna slag och ground and pound. Han försökte resa sig upp och jag fick toppposition. När jag lutade bröstet över min kropp hörde jag att mitt knä smällde.

– [Smällen lät] högt, fortsatte Dillashaw. Jag är förvånad att Sandhagen inte hörde något. Så fort ronden var över satte jag mig ner och och sade “my knee is f*cked”.

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Cory SandhagenSenaste NyttTJ Dillashaw

Axel Bridal är skribent för MMAnytt sedan Februari 2021. Han upptäckte MMA 2015 på västkusten i USA och rapporterar idag om sporten från Stockholm.

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...