Dana White osäker om T.J. Dillashaws nästa UFC-match!

✔ Om några dagar har Dillashaw avtjänat sitt straff!

UFC-chefen Dana White meddelar att han inte är helt emot idén att låta den kontroversiella ex-mästaren T.J. Dillashaw gå en match om titeln när han väl gör sin retur.

Dillashaw blev avstängd i två år av USADA efter att åkt fast för dopning i januari 2019. Han testades då positivt för det otillåtna preparatet erytropoetin (EPO). Innan årsskiftet gick Dillashaw ut med en bild på Instagram där han såg ut att vara i riktigt bra form och redo för att komma tillbaka.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av TJ Dillashaw (@tjdillashaw)

Under UFC 256 var det flera fighters som visade intresse att möta Dillashaw. Det största namnet var den före detta fjäderviktsmästaren Jose Aldo som drog till sig mycket uppmärksamhet efter sin seger på galan. Även topprankade Rob Font valde att försöka få en match mot Dillashaw efter vinsten mot Marlon Moraes.

Trots att båda av ovanstående namn skulle vara intressanta returmatcher för Dillashaw menar White att det kan finnas större planer för den före detta bantamviktsmästaren.

I en intervju med ESPN informerar UFC-chefen att de behöver prata med Dillashaw om vad han vill göra härnäst. Det kan bli aktuellt med en titelmatch för Dillashaw men det beror på om han är redo.

– Grabben har varit borta från sporten i två år men är fortfarande en av de bästa i världen. Vi kommer se till att hitta den bästa tänkbara fighten vid rätt läge.

– Vi behöver prata med Dillashaw om hans framtid. Han är den som vet bäst ifall han är redo för en titelmatch, svarar White.


HETAST JUST NU


Bantamvikt eller flugvikt?

I dagsläget är UFCs bantamviktsmästare Petr Yan inplanerad att möta Aljamain Sterling på UFC 259 i mars. Det öppnar upp möjligheten för Dillashaw att avvakta och vänta in vinnaren, men det skulle innebära ännu längre tid ifrån buren.

Hans senaste match var i januari 2019 på UFC Fight Night 143 i Brooklyn mot den dåvarande flugviktsmästaren Henry Cejudo.

Kanske hade det därför varit bättre att ta en fight mot Aldo, Font eller någon annan i toppen av rankingen. Ett annat alternativ är att gå ner igen till flugvikt där han hade sin senaste fight. Där skulle det kunna bli aktuellt med en titelfight mot vinnaren i returmötet mellan Deiveson Figueiredo och Brandon Moreno.

 

Förtjänar TJ Dillashaw en titelmatch i sin retur?

 

🔗 Karl Albrektsson vinner spelas till 1.62 hos Betsafe - Rygga spelet här! 18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Kategorier
Dana WhiteNyheterSenaste NyttTJ Dillashaw

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

Bellator ODDS
Bellator 268: söndag 00:0012
Karl Albrektsson - D. Yagshimuradov1.622.18
Benson Henderson - B. Primus1.861.86
Ryan Bader - Corey Anderson2.281.57
Vadim Nemkov - Julius Anglickas1.303.20
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
UFC ODDS
UFC Fight Night 195: söndag 04:0012
A. Ladd - N. Dumont1.702.20
A. Arlovski - C. Felipe1.921.92
Jim Miller - E. Gonzalez1.442.88
M. Fiorot - M. Bueno Silva1.442.88
J. Marquez - J. Wright1.403.05
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...