TJ Dillashaw: “Därför valde jag att fuska”

✅ Tidigare mästaren talar ut i öppenhjärtig intervju efter dopingskandalen

Tidigare under året fick vi reda på att TJ Dillashaw testat positivt för doping. Detta resulterade i att den dåvarande bantamviktsmästaren blev av med sin titel, och fick utstå massiv kritik för sitt övertramp.

Läs mer: Tränaren försvarar TJ Dillashaw: “Är inte den första …”

Erkänner: “Inget jag vill hymla om”

Nu väljer Dillashaw att förklara varför han valde att fuska. Detta i en intervju med Chael Sonnen, där han erkänner att han valde att inta förbjudna substanser för att kunna nå matchvikten 125 lbs (flugvikt) inför sin titelfight mot Henry Cejudo.

– Till att börja med så fuskade jag. Det är inget jag vill hymla om, och det är därför jag erkände direkt. Jag ville inte skapa några ursäkter. Jag ville gå ner en viktklass till 125 lbs, och jag överskattade hur svårt det skulle vara. Så jag pushade min kropp extremt, ända tills jag började krascha, säger Dillashaw.

Från vänster: TJ Dillashaw och Duane Ludwig efter matchen mot Henry Cejudo.

“Ångrar det inte”

Dillashaw erkänner också att han inte ångrar beslutet att dopa sig. Detta eftersom han inte tror att en match om flugviktsbältet skulle ha varit möjlig annars.

Läs också: Nya detaljen – om TJ Dillashaws dopingfiasko

– Jag valde att ta något jag visste var förbjudet. Jag ångrar inte att jag gjorde det, för jag tror inte att jag skulle kunnat möta Cejudo annars. Sen åkte jag fast, och det var jättejobbigt. Då är det svårt att inte hata sig själv lite grann, avslutar den tidigare mästaren.

Dillashaw avtjänar för närvarande en avstängning för dopingförseelsen, och kan tidigast börja tävla igen den 19 januari 2020.

Kategorier
Senaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara