KLART: Så länge stängs TJ Dillashaw av – efter dopingskandalen

✅ USADA avslöjar: Det här testade UFC-mästaren positivt för

TJ Dillashaw har accepterat en två år lång avstängning av US Anti-Doping Agency.

Under tisdagen kunde USADA avslöja att Dillashaw testade positivt för “recombinant human erythropoietin” (rHuEPO) – en sorts syntetisk bloddoping, i samband med sin titelfight mot Henry Cejudo tidigare i år.


LÄS MER: TJ Dillashaw fast i dopingtest – ger ifrån sig UFC-bältet!


“Pressen att vinna på alla nivåer av alla sporter är riktig och omfattande”

Så här skriver USADA:s vd, Travis T. Tygart, i ett uttalande:

– Vi alla vet att pressen att vinna på alla nivåer av alla sporter är riktig och omfattande. Det är precis därför starka antidoping-insatser är viktiga för att försvara rena atleters rättigheter, hälsa och säkerhet, och för att säkerställa att de som bestämmer sig för att bryta mot reglerna ställs till svar på ett riktigt och meningsfullt sätt, precis som i det här fallet.

Flugviktsmästaren Cejudo kommer härnäst göra upp mot topprankade Marlon Moraes i en titelmatch med det vakanta bantamviktsbältet på spel. Cejudo vs. Moraes agerar huvudattraktion på UFC 238 den åttonde juni.

Kategorier
Senaste NyttTJ Dillashaw

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara


Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem är det hetaste framtidsnamnet i MMA-Sveriges just nu?

Visa resultat

Loading ... Loading ...