TJ Dillashaw (© Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports) Cody Garbrandt (© Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports)
TJ Dillashaw (© Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports) Cody Garbrandt (© Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports)

T.J. Dillashaw öppnar upp om sitt användade av otillåtna preparat

✅ Cody Garbrandt reagerar starkt: "Det är skitsnack! Han har använt EPO i år..."

T.J. Dillashaw var nära att skriva in sig i historieböckerna, men istället fick han se sitt rykte förstöras när det avslöjades att han hade tagit otillåtna preparat i samband med hans titelmatch mot flugviktsmästaren Henry Cejudo i augusti.

I en intervju med MMA-journalisten Ariel Helwani talar T.J. Dillashaw ut om hans beslut att använda sig av den receptbelagda medicinen ProCrit, som innehåller syntetisk erytropoetin, mer känt som EPO.

“Jag gjorde misstaget att vilja göra något som ingen tidigare hade gjort, och jag sålde min själ till djävulen,” sade T.J. Dillashaw. “Nu måste jag bygga upp mig själv och hantera situationen.”

Han berättar att han tog beslutet efter att han fått blodbrist och förlorade all sin energi. Trots att han inte orkade så var han fortfarande tvungen att gå ned ytterligare i vikt för att klara av gränsen för flugvikt, som ligger på max 56,7 kg.

“Jag ville inte vakna och träna på morgonen,” fortsätter Dillashaw. “Jag behövde förlora massa i vikt, men jag ville inte gå till gymmet, jag ville inte springa, jag ville inte göra det jag behövde göra.”

Hans strikta diet på 1600 kalorier per dag i kombination med stenhård träning fick honom att ta beslutet att fuska. Han är just avstängd från sporten i två år och kan tidigast återvända till tävlan den 19 januari 2021.Relaterat: Urijah Faber intresserad av möte med DillashawCody Garbrandt reagerar på T.J Dillashaw

Dillashaws ärkenemesis och före detta träningspartner Cody Garbrandt har länge påstått att Dillashaw har använt sig av otillåtna preparat.

När intervjun med Dillashaw kom ut så kommenterade Garbrandt på sin Instagram stories:

“Det här är bara skitsnack! [Dillashaw] har använt EPO i flera år, utan det skulle han inte vara den fighter han är idag”

 

 

Kategorier
Senaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Phnom Penh, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...