TJ Dillashaw får topplacering i UFC:s ranking – efter helgens comeback!

✔ Vann kontroversiellt - nu närmar sig den forne mästaren titelchans

I helgen återvände den forne bantamviktsmästaren TJ Dillashaw till UFC och han intar nu en hög placering i UFC:s ranking efter en hårdvunnen seger.

Dillashaw kom tillbaka till UFC efter en tvåårig avstängning för steroiden EPO. Han ställdes mot den topprankade talangen Cory Sandhagen – en fighter som många ser som en blivande mästare i UFC. Matchen var vild, blodig och oerhört jämn. Efter fem fulla ronder vilade resultatet i poängdomarnas händer, som tilldelade Dillashaw segern via delat domslut.

Många fans och medier var delade gällande resultatet men matchen i sig avgjordes på små marginaler och bägge fighters hade onekligen sina stunder.

I vanlig ordning släpps UFC:s ranking på onsdagar men någon pressmedlem med möjlighet att rösta läckte en bild på morgondagens ranking. De uppdaterade rankningarna visar att Dillashaw nu intagit andraplats i bantamvikt efter den forne mästaren Petr Yan som är på förstaplats.HETAST JUST NU


“Åt helvete med ditt rykte!”

Dillashaws återkomst till UFC har väckt många starka känslor hos fansen.

EPO, steroiden som Dillashaw testade positivt för, kan endast tas via spruta så det råder inget tvivel om att det var ett medvetet fusk. Det har fått många att ifrågasätta hela Dillashaws legat och hans värdighet som mästare i UFC.

Dillashaw är medveten om att hans rykte skadats markant på grund av sina överträdelser – men bryr sig inte.

– Ursäkta mitt språk, men åt helvete med ditt rykte, säger Dillashaw på mediadagen. Förstår du vad jag menar? Du måste sätta dig själv framför allt. Jag har haft ett fantastiskt liv. Jag har en fantastisk familj. Det enda jag bryr mig om är mina coacher, mina lagkamrater, min familj. Annat än det kunde jag inte bry mig mindre om.

Trots det välkomnades han tillbaka till UFC efter att han avtjänat sitt straff. Den forne mellanviktsmästaren Michael Bisping anser att även att Dillashaw förtjänar respekt för att ha erkänt till fusk, avtjänat sitt straff och gjort allt som begärts av honom.

– TJ Dillashaw har avtjänat en tvåårig avstängning och kom ut och erkände allt och jag måste säga att jag respekterar det. Det gör jag, sade Bisping på sin YouTube-kanal. Alla vet vad jag tycker om steroider men faktumet att han kom ut och öppnade upp om det, höjde sin hand och sa: “Ja, jag fuskade, pressen blev för mycket,” det är uppfriskande. Det är uppfriskande att se. De flesta hittar på något struntprat. De säger att det var någon kräm eller träningstillskott. De hittar på någon absurd ursäkt och försöker gottgöra det istället för att säga: “Hej, jag gjorde det. Ni fick mig.” Så jag respekterar det.

Med en andraplats i UFC:s bantamviktsrankning är Dillashaw mycket troligt nära en titelchans i viktklassen han en gång regerade över.

Förtjänar TJ Dillashaw andraplats i UFC:s ranking?

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Senaste NyttTJ DillashawUFC

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN 41

Marlon Vera vs Dominick Cruz


1.45 - 2.80


14 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN 4112
Marlon Vera vs Dominick Cruz1.452.80
Angela Hill vs Lupita Godinez3.001.40
Nate Landwehr vs David Onama2.801.40
Devin Clark vs Azamat Murzakanov2.501.57
Cynthia Calvillo vs Nina Nunes1.622.30
Gerald Meerschaert vs Bruno Silva3.401.33
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...