TJ Dillashaw får topplacering i UFC:s ranking – efter helgens comeback!

✔ Vann kontroversiellt - nu närmar sig den forne mästaren titelchans

I helgen återvände den forne bantamviktsmästaren TJ Dillashaw till UFC och han intar nu en hög placering i UFC:s ranking efter en hårdvunnen seger.

Dillashaw kom tillbaka till UFC efter en tvåårig avstängning för steroiden EPO. Han ställdes mot den topprankade talangen Cory Sandhagen – en fighter som många ser som en blivande mästare i UFC. Matchen var vild, blodig och oerhört jämn. Efter fem fulla ronder vilade resultatet i poängdomarnas händer, som tilldelade Dillashaw segern via delat domslut.

Många fans och medier var delade gällande resultatet men matchen i sig avgjordes på små marginaler och bägge fighters hade onekligen sina stunder.

I vanlig ordning släpps UFC:s ranking på onsdagar men någon pressmedlem med möjlighet att rösta läckte en bild på morgondagens ranking. De uppdaterade rankningarna visar att Dillashaw nu intagit andraplats i bantamvikt efter den forne mästaren Petr Yan som är på förstaplats.HETAST JUST NU


“Åt helvete med ditt rykte!”

Dillashaws återkomst till UFC har väckt många starka känslor hos fansen.

EPO, steroiden som Dillashaw testade positivt för, kan endast tas via spruta så det råder inget tvivel om att det var ett medvetet fusk. Det har fått många att ifrågasätta hela Dillashaws legat och hans värdighet som mästare i UFC.

Dillashaw är medveten om att hans rykte skadats markant på grund av sina överträdelser – men bryr sig inte.

– Ursäkta mitt språk, men åt helvete med ditt rykte, säger Dillashaw på mediadagen. Förstår du vad jag menar? Du måste sätta dig själv framför allt. Jag har haft ett fantastiskt liv. Jag har en fantastisk familj. Det enda jag bryr mig om är mina coacher, mina lagkamrater, min familj. Annat än det kunde jag inte bry mig mindre om.

Trots det välkomnades han tillbaka till UFC efter att han avtjänat sitt straff. Den forne mellanviktsmästaren Michael Bisping anser att även att Dillashaw förtjänar respekt för att ha erkänt till fusk, avtjänat sitt straff och gjort allt som begärts av honom.

– TJ Dillashaw har avtjänat en tvåårig avstängning och kom ut och erkände allt och jag måste säga att jag respekterar det. Det gör jag, sade Bisping på sin YouTube-kanal. Alla vet vad jag tycker om steroider men faktumet att han kom ut och öppnade upp om det, höjde sin hand och sa: “Ja, jag fuskade, pressen blev för mycket,” det är uppfriskande. Det är uppfriskande att se. De flesta hittar på något struntprat. De säger att det var någon kräm eller träningstillskott. De hittar på någon absurd ursäkt och försöker gottgöra det istället för att säga: “Hej, jag gjorde det. Ni fick mig.” Så jag respekterar det.

Med en andraplats i UFC:s bantamviktsrankning är Dillashaw mycket troligt nära en titelchans i viktklassen han en gång regerade över.

Förtjänar TJ Dillashaw andraplats i UFC:s ranking?

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste NyttTJ DillashawUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...