TJ Dillashaw kunde inte bry sig mindre om sitt anseende

✔ "Åt helvete med ditt rykte!"

Den skandalomsusade, tidigare bantamviktsmästaren TJ Dillashaw är tillbaks nu på lördag den 24:e juli och bryr sig inte om hur hans rykte påverkats av dopingskandalen.

Cory Sandhagen (14-2, 7-1 i UFC) är den som välkomanr Dillashaw tillbaka efter en nästan 2,5 års lång avstängning som följd av att han testade positivt för erytropotein (även känt som EPO-dopning) efter sin fight mot den dåvarande flugviktsmästaren Henry Cejudo i januari 2019.

Dillashaw, som gick ner en viktklass i hopp om att bli ägare av två bälten i två olika viktklasser, lyckades istället bli avslutad av Cejudo endast 32 sekunder in i första ronden. Bara några månader senare i mars 2019 fick han lämna ifrån sig titeln då det kom fram att han testat positivt och stängdes av i tolv månader som följd av sitt dopningsresultat. Hans straff utökades till 24 månaders avstängning.

Dillashaw har inte varit aktiv sen dess och har med sin icke-ångerfulla inställning, skapat rubriker inför sin återkomst och blivit lite av en “skurkfighter”. Han har tydligt uttryckt att han har ingen som helst ånger inför sitt val att dopa sig och MMA-världen har naturligtvis blivit skeptisk till hans tidigare bravader inom sporten.

Dillashaw och Sandhagen kommer gå huvudmatchen på UFC on ESPN 27 nu i helgen. Det är ett möte som skulle ha skett redan den 8:e maj detta året, men Dillashaw var tvungen att skjuta upp mötet på grund av av ett skärsår och utifrån hans inställning så är han ivrigare än någonsin att hamna i vinstkolumnen igen och lämna skandalen bakom sig. Inför fightens mediadag så fick han frågan om hur hans positiva dopingresultat kan ha påverkat hans anseende inom sporten och hans svar var föga förvånande.

– Ursäkta mitt språk, men åt helvete med ditt rykte, säger Dillashaw på mediadagen. Förstår du vad jag menar? Du måste sätta dig själv framför allt. Jag har haft ett fantastiskt liv. Jag har en fantastisk familj. Det enda jag bryr mig om är mina coacher, mina lagkamrater, min familj. Annat än det kunde jag inte bry mig mindre om.

 HETAST JUST NU


Sandhagen om Dillashaws doping: “Det är äckligt”

Sandhagen kommer från en spektakulär knockoutvinst då han avslutade Frankie Edgar i Februari i år via flygande knä och har i sin tur har gjort det tydligt att han inte tycker gott om  den förra bantamviktsmästaren. Männen delar en historik då de tränat ihop en gång i tiden och Sandhagen har även påstått att Dillashaws coach och vän, den tidigare aktiva UFC-fightern, Duane Ludwig, skickat spioner till Sandhagens gym.

Detta är något han visserligen tagit med ro då han känner sig säker nog att kunna besegra Dillashaw ändå. Sandhagen har dock uttryckt tydligt att han anser det Dillashaw gjort är äckligt.

– Att sätta sig själv i en sits som ger dig en sådan fördel i en kampsport och dessutom något du verkligen älskar, jag menar, det är äckligt, säger Sandhagen. Om det finns ett ord för det så är det äckligt.

Sandhagen vars enda förlust i UFC kommit mot den nuvarande bantamviktsmästaren; Aljamain Sterling, hoppas på att en imponerande vinst mot Dillashaw ska sätta han på kurs mot en titelfight.

 

Kan TJ Dillashaw någonsin rena sitt rykte efter dopingskandalen?

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste NyttUFC

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...