Malawi vill ha Mike Tyson som “cannabis-ambassadör” – Het debatt uppstår i landet!

✔ Tysons kriminella bakgrund leder till skarp kritik ✔ "Vi skulle föredra en mindre kontroversiell karaktär än Tyson"

Malawi, ett land i sydöstra Afrika, legaliserade cannabis för medicinskt samt industriellt bruk i fjol. I syfte att attrahera investerare och turister har Malawis jordbruksminister nyligen skickat en förfrågan till boxningslegendaren Mike Tyson om att bli Malawis alldeles egna “cannabis-ambassadör”.

Den forna tungviktsboxaren Tyson anses av många fans och analytiker vara en av de bästa boxarna genom tiderna. Hans hänsynslöshet i ringen, samt excentriska personlighet utanför ringen, har dessutom gjort honom till en populär figur i media. I sin podcast, Hotboxin’ with Mike Tyson, använder boxaren cannabis öppet, och hyllar ofta drogen för dess medicinska effekter.

Boxaren äger dessutom företaget Tyson 2.0, som säljer cannabis och relaterade produkter i USA. Detta kan förklara varför landet valt ut just Tyson som ambassadör för växten.

– Cannabis har förbättrat mig både mentalt och fysiskt, och jag vill dela den gåvan med andra som också söker lindring, sade Tyson vid lanseringen av Tyson 2.0. Min vision för Tyson 2.0 är att göra högkvalitativa cannabisprodukter tillgängliga för konsumenter vid olika prisklasser.


HETAST JUST NU


Ministerns förfrågan blev kontroversiell – Till följd av Tysons kriminella bakgrund!

Ministerns förfrågan kom att orsaka kontrovers i landet. Malawis “Center för Offentligt Ansvar” har nämligen anklagat regeringen för att ha ignorerat Tysons kriminella bakgrund.

Den 55-årige boxaren dömdes år 1992 till sex års fängelse för att ha våldtagit Desiree Washington i ett hotellrum i Indianapolis, USA. Tyson spenderade tre år i fängelse innan han blev villkorligt frigiven. Kondwani Munthali, chef för Malawis “Center för Offentligt Ansvar”, menar att det är fel att utse en dömd våldtäktsman till cannabis-ambassadör för Malawi.

– Ja, han avklarade sitt fängelsestraff med de tre åren han var i fängelse, sade Munthali i en intervju med CNN. Men vi menar att vara ansiktet utåt för ett land är något bortom rehabilitering. Vi skulle föredra en mindre kontroversiell karaktär än Tyson.

Gracian Lungu, talesman för Malawis jordbruksdepartement, avfärdade Munthalis kritik, och menade att Tyson avklarat sitt straff och därmed är reformerad.

– Malawi som nation anser att herr Tyson är en rätt och reformerad person eftersom han blev villkorligt frigiven, sade Lungu till CNN. (Kritiken) från vissa håll, (från personer) som försöker (kritisera herr Tysons moraliska värderingar) är inte giltig.

Även Malawis genusminister, Patricia Kaliati, verkade vara på boxninglegendarens sida. Hon ser inget problem med regeringens val av Tyson som ambassadör för landet, eftersom han har god kunskap när det gäller cannabis.

– Det handlar om den ekonomiska affären kring cannabis, sade Kaliati till CNN. Vi är ute efter framstående personer, beslutsfattare som kan säga något som (drar internationell uppmärksamhet).

Tyson själv har i skrivande stund inte kommenterat kring händelserna i Malawi ännu. Huruvida tungviktslegendaren är intresserad av att bli ambassadör för landet återstår alltså att se!

Tycker du att Mike Tyson är ett lämpligt val för positionen som cannabis-ambassadör för Malawi?

 


Missa inte: Ny UFC-ranking: Khamzat tappar placering när obesegrade talangen klättrar


Speltips inför UFC Vegas 44

Snart kommer legendaren José Aldo tillbaka till buren för sin tredje match under de senaste 12 månaderna. Aldo har sett otroligt bra ut på senare tid, med segrar över skickliga bantamviktare såsom Marlon Vera och Pedro Munhoz. Nu vill han fortsätta segertåget – med siktet på titeln!

Motståndaren blir spännande Rob Font, som med sin skarpa boxning nyligen besegrat forna bantammästaren Cody Garbrandt. “Junior” Aldo blir säkerligen Fonts tuffaste motstånd hittills. Den forna fjäderviktsmästaren Aldo är otroligt snabb med nävarna även i bantamvikt, och har lite extra krut i slagen jämfört med de allra flesta bantamviktare!

Trots det är legendaren underdog inför mötet. Du som är Aldo-fan har därmed en riktigt spännande match att se fram emot – och med en tippning på stridstestade Aldo kan du göra matchen ännu mer nervkittlande!

 Oddsen inför matchen ligger just nu på:

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Mike TysonSenaste Nytt

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 56Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik


Söndag | 00:00 | UFC
1.58 - 2.40
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5612
Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik1.582.40
Dan Ige vs Movsar Evloev3.401.33
Erin Blanchfield vs JJ Aldrich1.224.50
Zarrukh Adashev vs Ode Osbourne2.301.62
Damon Jackson vs Darrick Minner1.283.75
Alex da Silva Coelho vs Joe Solecki2.621.53
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC 275: Teixeira vs. Procházka

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Glover Teixeira2.70
Jiri Procházka1.50
Valentina Shevchenko1.12
Taila Santos6.50
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...