Tobias Harila avslöjar drömmotståndaren i UFC: “Någon kommer ju slockna”

✔ Målet: "Vilda jävla matcher!" ✔ VIll möta rekordinnehavare

2020 må ha varit ett tufft år för många, men svensk MMA har ändå fortsatt att frodas. Fighters som Khamzat Chimaev och Guram Kutateladze har trätt fram som toppfighters i UFC, och det finns flera svenska talanger som inom kort kan komma att imponera på världens största MMA-scen.

Den Västerås-baserade fjäderviktaren Tobias Harila har gått från klarhet till klarhet och har snabbt vuxit fram som en av de mest lovande talangerna i Sverige. Han inledde året genom att knocka Fernando Flores i den första ronden på FCR 6 och vann därmed “Badboy of Sweden”-bältet.


RELATERAT:


Harila följde sedan upp med ett framträdande i Brave CF, där han tog sig an den rutinerade svartbältaren Rafael Macedo. Matchen kom dock att bli oerhört ensidig då Harila fullständigt körde över brassen och slutligen vann via TKO.

Fullständigt galen fight

Harilas senaste framträdande kan dock ha varit hans mest imponerande. Han ställdes mot den obesegrade rivalen Adam Westlund i huvudmatchen på Superior Challenge 21 i ett laddat möte mellan två av Sveriges hetaste talanger.

Det blev ett blodigt treronders krig där bägge fighters lämnade kvar allt i buren. Efter att ha sänkt Westlund i den sista ronden tilldelades Harila segern via delat domslut och hans stjärnstatus var ett faktum.

Efteråt var det mycket prat om UFC och enligt källor till MMAnytt har flera organisationer visat intresse för Harila.

Även om självförtroendet är på topp så är Harila lugn. Han är medveten om att det kan ta tid att ta sig till UFC och skulle han hamna där så vet han exakt vem han vill möta: den ärrade UFC-veteranen Cub Swanson.

– UFC är nära, sade Harila till MMAnytts Sebastian Vendel-Martinez. Jag behöver bara rada upp några vinster till och sen kommer det hända ännu mer grejer!

– Jag var inne och kollade på UFC-rankningen för att se vilka som är där bland [fjäderviktarna]. Det finns så jävla många, det finns sjukt många! Skulle UFC komma så möter jag vem som helst. Skulle jag få välja en drömmotståndare så skulle jag vilja möta Cub Swanson, säger Tobias Harila.

Swanson gick match senast i helgen då han lyckades knocka den härdade veteranen Daniel Pineda i den andra ronden – trots en bruten högerhand!

Harila har ännu inte hunnit se den imponerande prestationen, men säger att han är bekant med amerikanens fightingstil och tror att det bäddar för action-packad underhållning.

Det ligger utan tvekan något i det påståendet då Swanson just nu innehar rekordet för flest “Fight of the Night”-bonusar i UFCs fjäderviktsdivision.

“Fightas på ett jävligt underhållande sätt.”

– Jag vet ju hur Cub är, han fightas på ett jävligt underhållande sätt. Min drömmotståndare i UFC skulle ju vara en kille som honom, för man vet att de kommer bli en jävligt underhållande match.

– Mitt mål är alltid vilda jävla matcher, högt tempo. Det ska vara nerslagningar, det ska vara allting! Drömmotståndaren när jag kliver in, det är klart man vill ha antagligen knockout-bonusen eller “Fight of the Night”-bonusen. Det bästa vore ju att möta någon som honom, någon kommer att slockna, så är det.

Det kommer dröja innan Swansons hand har läkt helt. Likaså kommer det troligtvis dröja ett par månader innan Harila gör entré i UFC – trots den starka medvind han just nu har.

Om Harila fortsätter leva upp till sitt smeknamn och avsluta fighters på sitt våldsamt vis så kan han mycket väl få sin önskan uppfylld inom kort

 

Skulle du vilja se Tobias Harila vs Cub Swanson i UFC?

 

Foto: Stefan Romare

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 55Holly Holm vs Ketlen Vieira


Söndag | 00:00 | UFC
1.44 - 2.87
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5512
Holly Holm vs Ketlen Vieira1.442.87
Santiago Ponzinibbio vs Michel Pereira2.001.80
Dusko Todorovic vs Chidi Njokuani2.701.50
Jailton Almeida vs Parker Porter1.126.50
Eryk Anders vs Park Jun-yong2.751.47
Joseph Holmes vs Alen Amedovski1.502.70
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC Vegas 55

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Holly Holm via domslut2.00
Holly Holm via KO/TKO/SUB4.33
Michel Pereira via KO/TKO/SUB4.00
Santiago Ponzinibbio via KO/TKO/SUB4.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...