Tobias Harila avslöjar drömmotståndaren i UFC: “Någon kommer ju slockna”

✔ Målet: "Vilda jävla matcher!" ✔ VIll möta rekordinnehavare

2020 må ha varit ett tufft år för många, men svensk MMA har ändå fortsatt att frodas. Fighters som Khamzat Chimaev och Guram Kutateladze har trätt fram som toppfighters i UFC, och det finns flera svenska talanger som inom kort kan komma att imponera på världens största MMA-scen.

Den Västerås-baserade fjäderviktaren Tobias Harila har gått från klarhet till klarhet och har snabbt vuxit fram som en av de mest lovande talangerna i Sverige. Han inledde året genom att knocka Fernando Flores i den första ronden på FCR 6 och vann därmed “Badboy of Sweden”-bältet.


RELATERAT:


Harila följde sedan upp med ett framträdande i Brave CF, där han tog sig an den rutinerade svartbältaren Rafael Macedo. Matchen kom dock att bli oerhört ensidig då Harila fullständigt körde över brassen och slutligen vann via TKO.

Fullständigt galen fight

Harilas senaste framträdande kan dock ha varit hans mest imponerande. Han ställdes mot den obesegrade rivalen Adam Westlund i huvudmatchen på Superior Challenge 21 i ett laddat möte mellan två av Sveriges hetaste talanger.

Det blev ett blodigt treronders krig där bägge fighters lämnade kvar allt i buren. Efter att ha sänkt Westlund i den sista ronden tilldelades Harila segern via delat domslut och hans stjärnstatus var ett faktum.

Efteråt var det mycket prat om UFC och enligt källor till MMAnytt har flera organisationer visat intresse för Harila.

Även om självförtroendet är på topp så är Harila lugn. Han är medveten om att det kan ta tid att ta sig till UFC och skulle han hamna där så vet han exakt vem han vill möta: den ärrade UFC-veteranen Cub Swanson.

– UFC är nära, sade Harila till MMAnytts Sebastian Vendel-Martinez. Jag behöver bara rada upp några vinster till och sen kommer det hända ännu mer grejer!

– Jag var inne och kollade på UFC-rankningen för att se vilka som är där bland [fjäderviktarna]. Det finns så jävla många, det finns sjukt många! Skulle UFC komma så möter jag vem som helst. Skulle jag få välja en drömmotståndare så skulle jag vilja möta Cub Swanson, säger Tobias Harila.

Swanson gick match senast i helgen då han lyckades knocka den härdade veteranen Daniel Pineda i den andra ronden – trots en bruten högerhand!

Harila har ännu inte hunnit se den imponerande prestationen, men säger att han är bekant med amerikanens fightingstil och tror att det bäddar för action-packad underhållning.

Det ligger utan tvekan något i det påståendet då Swanson just nu innehar rekordet för flest “Fight of the Night”-bonusar i UFCs fjäderviktsdivision.

“Fightas på ett jävligt underhållande sätt.”

– Jag vet ju hur Cub är, han fightas på ett jävligt underhållande sätt. Min drömmotståndare i UFC skulle ju vara en kille som honom, för man vet att de kommer bli en jävligt underhållande match.

– Mitt mål är alltid vilda jävla matcher, högt tempo. Det ska vara nerslagningar, det ska vara allting! Drömmotståndaren när jag kliver in, det är klart man vill ha antagligen knockout-bonusen eller “Fight of the Night”-bonusen. Det bästa vore ju att möta någon som honom, någon kommer att slockna, så är det.

Det kommer dröja innan Swansons hand har läkt helt. Likaså kommer det troligtvis dröja ett par månader innan Harila gör entré i UFC – trots den starka medvind han just nu har.

Om Harila fortsätter leva upp till sitt smeknamn och avsluta fighters på sitt våldsamt vis så kan han mycket väl få sin önskan uppfylld inom kort

 

Skulle du vilja se Tobias Harila vs Cub Swanson i UFC?

 

Foto: Stefan Romare

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...