Tobias Harila möter obesegrad supertalang – bara månad före stormötet!

✔ Sköna repliken: "Får ju betalt - då vill man ju fightas"

Den svenske stortalangen Tobias Harila är klar för en ny match. Knockoutkungen från Västerås kommer att ställas mot den Allstars-tränade schweizaren Husein Kadimagomaev på kommande Elite MMA Championship 6, som går av stapeln den 31 oktober i Düsseldorf.

LÄS MER: Tobias Harila dominerade i stormatchen: “Fy fan vad grym jag är”

Harila övertygade stort i sin senaste match, då han körde över Bellator-rutinerade Rafael Macedo på Brave CF 39 i Stockholm. Även Kadimagomaev gick sin senaste fight för Brave i Sverige då han avslutade Sven Fortenbacher på Brave CF 40.

Tobias Harila: “Jag får ju betalt – då vill man ju fightas”

Matchen kommer att äga rum bara en knapp månad inför Harilas planerade storfight mot SFG:s Adam Westlund på Superior Challenge 21, som går av stapeln den 28 november i Stockholm.

LÄS OCKSÅ: KLART: Superior Challenge tillbaka i höst – rivalmötet blir huvudmatch!

När MMAnytt når Harilas tränare Jörgen Hamberg förklarar han varför man väljer att matcha så tätt inpå det planerade stormötet.

– Som alltid så vill vi matcha mycket och hårt. Killen (Kadimagomaev) är obesegrad både som amatör och som proffs, men vi anser givetvis att han inte har mött någon som Harila heller. När vi fick datumet för matchen på Superior Challenge var den här matchen redan klar, säger Hamberg.

Hamberg påpekar dock att man antagligen inte hade bokat in mötet med Kadimagomaev ifall man hade fått reda på datumet för Superior Challenge lite tidigare.

– Då hade vi inte bokat in det, kan jag väl säga. Men som alltid säger Harila att han vill ha en match i månaden för att vara nöjd. Respekt till Husein som är en väldigt kompetent motståndare, exakt en sådan vi vill möta för att växa! avslutar Hamberg.

Harila själv verkar mest vara intresserad av en lönecheck:

– Jag får ju betalt för att fightas – då vill man så klart fightas, säger han till MMAnytt.

Omslagsbilder: Stev Bonhage/Instagram

Kategorier
Senaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...