Tobias Harila öppnar upp om tuffa förlusten: “Tycker inte det är underhållande…”

✔ "Kommer alltid gå ut med onda avsikter och jag vill vara underhållande"

Den stigande svenske stjärnan Tobias “Bad Intention” Harila ställdes mot fransmannen William Gomis på Cage Warriors 125 – och blev besegrad i en stor skräll.

Harila pressade framåt hårt mot sin motståndare och Gomis gjorde sitt bästa med att få in slag eller nertagningsförsök medan han ständigt gick bakåt. Den taktiskt, något passiva stilen stängde ner Harilas offensiv och resulterade i en poängvinst för Gomis efter full tid.

Nu har Harila tagit till sociala medier för ett stort, öppenhjärtigt uttalande om den svidande förlusten.

– Jag har inga ursäkter alls, skrev Harila på sociala medier. Gjorde mitt jobb, förberedde som aldrig förr och gick in för att vinna. Jag hade den mördarmentaliteten och som jag sa, jag kommer inte ta ett enda steg bakåt och det gjorde jag inte. Dessvärre blev det mitt fall. Jag hade den mentaliteten att spöa skiten ur honom, men en sann ninja behöver också anpassa sig och överkomma när saker inte fungerar. Jag måste kunna trycka på bromsen och tänka om och köra ny strategi. Tror inte det det bottnade i skills jag tror bara han var smartare än mig.

– Jag kommer alltid gå ut med onda avsikter och jag vill vara underhållande, jag vill vara aggressiv. Men samtidigt behöver jag vinna matcher oavsett. En sak jag vet är att jag har en vinnares mentalitet och jag kommer inte vara den som säger “åh han sprang bara iväg,” “han ville inte fightas,” det är skitsnack. Han vann fighten, han var smart och han plockade poäng. Jag tycker inte det är underhållande men jag fattar det. Jag är den killen som grattar och återvänder smartare och mycket bättre. Men samtidigt samma kille. Bara smartare och mer anpassningsbar. Jag kommer inte låsa mig till den stalking-mörda-inställningen om det inte fungerar. Jag ser många killar som är riktigt bra på grund av den mentaliteten men de har aldrig blivit de bästa, jag kommer inte vara den killen.

– Till alla fjäderviktare i Cage Warriors: ni kan slappna av för nu och njuta av stunden medan det varar. Men vet att det inte kommer vara för evigt.

Harila gick vidare till att tacka Cage Warriors för gästvänligheten och möjligheten.


HETAST JUST NU


Sju matcher lång vinstsvit bruten

Nederlaget mot Gomis är onekligen ett stort steg bakåt för den svenske stjärnan. Hade Harila vunnit på Cage Warriors 125 finns det en god chans att han hade hamnat i diskussioner om framtida titelmatcher i organisationen.

Innan helgens gala satt Harila på en imponerande sju matcher lång vinstsvit – där endast den svenske publikfavoriten Adam Westlund hade klarat sig tiden ut med “Bad Intention”.Utöver det hade Harila segrat via knockout i den första ronden i alla utom två av sina segrar. Utöver den segern över Westlund i en hyllad och älskad match har Harila även besegrat Rafael Macedo, Fernando Flores och Aiden Stephen.

Det är dock väl värt att nämna att Harila återvänt starkt från alla motgångar hittills. Efter submissionförlusten mot Kenneth Evensen i augusti 2018 kom Harila tillbaka med en glöd och intensitet som inte tidigare skådats hos fightern. Efter att ha rehabiliterat en bruten under 2019 han verkade Harila ha hittat ett farligt lugn som ledde till några av hans mest imponerande prestationer.

Utifrån vad han beskriver i sitt uttalande finns det all anledning att tro att Harila återvänder starkare efter helgens nederlag.

Vem borde Tobias Harila möta efter förlusten mot William Gomis?

Foto: Stefan Romare

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Cage WarriorsSenaste NyttSvenska FightersTobias HarilaUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...