Tobias Harila planerar dominans i Cage Warriors: “Kommer ta bältet”

✔ "Jag ska få erfarenhet och känna att jag är redo för UFC" ✔ Exklusiv intervju med succésvensken

Den 20:e mars kommer den svenske supertalangen Tobias “Bad Intention” Harila att göra sin debut i den europeiska stororganisationen Cage Warriors!

Sent förra året blev det klart att Harila tecknat ett exklusivt kontrakt med Cage Warriors och idag blev hans motståndare annonserad: skotten Aidan Stephen.

I en intervju med MMAnytt berättar Harila att Stephen knappast var den första motståndaren som erbjöds och att det varit svårt att hitta en fighter villig att välkomna svensken till organisationen. Enligt Harila skedde det flera avhopp och avbokningar innan hans första match blev färdigställd.

– Jag vet att det var ett par stycken (som tackade nej till match) i alla fall, för jag fick lite förslag typ “den här killen, den här killen” och jag sa “ja” till alla, sade Harila till MMAnytt. Jag bollade lite på de och efter några dagar sa de “Han vill inte, han kan inte” och sedan blev det den här killen.


RELATERAT 


“Jag har koll på de i topp tre, det är dem jag vill ha”

Stephen har länge varit något av en måttstock för stigande talanger i Cage Warriors. De enda han förlorat mot i organisationen har sedan gått vidare till utslagsmatcher för en titelchans eller helt enkelt fått en match mot den regerande mästaren.

– Jag har kollat lite på honom. Men inte såhär överdrivet mycket, jag gör aldrig det. Jag har kollat på honom, jag vet hur han ser ut, hur han fightas, hans matchfacit och sådant. Jag tycker han är bra, han ser ut att vara bra på allting men han är inte lika bra som mig, det tror jag inte.

Givetvis planerar “Bad Intention” ännu en våldsam seger i sin Cage Warriors-debut som så småningom leder honom till titelmatch.

Harila har redan spanat in de han anser vara de tre bästa i organisationens fjäderviktsdivision: Paul Hughes, Jordan Vucenic och den regerande mästaren Morgan Charriere – och ser alla som framtida motståndare.

– Jag har koll på de i topp tre, det är dem jag vill ha [som framtida motståndare] och de kommer inte kunna säga nej efter att jag gjort min debut, för då vet alla vem jag är.

Efter den häpnadsväckande och näst intill historiska matchen mot Adam Westlund på Superior Challenge 22 förra året haglade matcherbjudanden och kontrakt in. För Harila och hans team kändes Cage Warriors som det självklara valet.

Nu planerar Harila att vara så aktiv som möjligt och planerar att återvända till buren så mycket som möjligt under resten av året.

– Jag ser fram emot att växa i organisationen, jag vill ha ett jävligt aktivt, jävligt bra 2021. Om jag ska förlora eller stöta på motgång så skiter jag i det. Jag ska få erfarenhet och känna att jag är redo för UFC.

– Men jag tror jag kommer springa igenom de här första killarna och sedan kommer jag ta bältet och sedan är det klart. Jag ser fram emot vad som än kommer!

 

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
ExklusivtSenaste NyttSvenska FightersTobias Harila

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...