Tony Ferguson anklagar Dana White för rasism: “Behandlar mig som skit”

✔ Utspelet: "Gillar du inte mexikaner? Gillar du inte bruna människor?"

Topprankade lättviktaren Tony Ferguson är minst sagt frustrerad över sin situation och tar sikte på UFC-chefen Dana White.

I en lång harang så spekulerar Ferguson om organisationens ovilja att betala honom mer beror på hans mexikanska härkomst. Enligt Ferguson så var han redo för att köra under helgens UFC 254 men allt tog stopp när han inte blev ekonomiskt kompenserad.

Dana är okej. Jag och Dana är lugna. Men när det kommer till kritan så vill jag få betalt för det jag är värd och mitt värde har ökat. Jag lägger mycket energi på det här. Jag behöver inte prata om mina kontrakt eller säga något alls om det. Alla andra gör det, jag är förbi det stadiet. Jag har varit i den här organisationen i över tio år.


Relaterat


Ferguson till White: “Gillar du inte bruna människor?”

Ferguson har inte tävlat sedan hans tuffa förlust mot Justin Gaethje i maj 2020. Han förlorade via TKO i femte ronden och förlorade även chansen att slåss om bältet härnäst.

Sedan dess har han bland annat matchats med Dustin Poirier, ett möte som slutligen inte materialiserades på grund av liknande faktorer. Nu kommer Poirier att istället möta Conor McGregor härnäst.

Ferguson har även matchats med ex-mästaren i Bellator Michael Chandler, något han inte gillat.

 – Chandler? Hur många gånger ska du lägga en annan jävla person i smeten? Dana tar hela tiden ner mig på listan. Varför? För att jag är en jävla mexikan? Vad händer Dana, gillar du inte mexikaner? Gillar du inte bruna människor? Jag ska inte kalla dig rasist, men vad fan mannen? Vad har jag gjort dig? Varför behandlar du mig som skit?

Om inte UFC är villiga att ge Ferguson det han vill ha så kan det dröja innan “El Cucuy” återvänder till buren. Publikfavoriten säger dock att dessa problem med UFC har varit inom organisationen under en längre tid.

 – Många av dessa yngre fighters, de respekterar inte det faktum att namn som Chuck Liddell, Tito Ortiz och alla de andra äldre killarna, de är som mina stora bröder och mina stora farbröder. De blev också behandlade som skit. Min åldersgrupp blev behandlad som skit av Dana.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Dana WhiteSenaste NyttTony Ferguson

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara