Tony Ferguson ger klart besked – återvänder snart: “Nu är jag skitsur”

✔ Efter ett kryptiskt inlägg har nu "El Cucuy" följt upp med konkreta besked

Trots tre raka, dominanta förluster så har Tony “El Cucuy” Ferguson inga planer på att lämna UFC – tvärtom planerar han en återkomst.

Det var i den delade huvudmatchen på UFC 262 i helgen som Ferguson ställdes mot den underskattade lättviktaren Beneil Dariush. Det var inte en särskilt fartfylld match men det fanns aldrig något tvivel på vem som ledde: Dariush. Efter full tid utnämndes Dariush till segrare via enhälligt domslut och Fergusons förlustsvit förlängdes.

Efter det tunga fallet där Ferguson förlorat varenda rond i tre raka matcher var det många fans som undrade om “El Cucuys” dagar i UFC var räknade. Han la sedan ut ett kryptiskt inlägg med vaga anspelnignar på pension.

Nyligen postade Ferguson dock ett nytt inlägg på sociala medier som tydliggjorde hans planer att fortsätta tävla i oktagonen.

– Det är inte över än McGavin… Så som jag ser det… så har vi bara börjat, inledde Ferguson med ett citat från komedifilmen Happy Gilmore. Gå i pension och ge de här jävlarna en lugn stund? Jag tror inte det, inte på mitt skift, nu är jag skitsur.HETAST JUST NU


Från tillfällig mästare till #6 i divisionen

Under en lång tid var Ferguson en av de mest fruktade i lättviktsdivisionen och hans vinstsvit var den längsta aktiva i organisationen. Han hade imponerande segrar över fighters som Rafael dos Anjos och Anthony Pettis. “El Cucuy” blev även tillfällig lättviktsmästare efter att ha besegrat Kevin Lee men fick sedan sin titel fråntagen på grund av inaktivitet.

Ferguson skulle ha utmanat Khabib Nurmagomedov om lättviktstiteln men matchen ställdes in på grund av pandemin. “El Cucuy” valde sedan att möta Justin Gaethje om den tillfälliga titeln – ett val som stod honom dyrt. Trots att han var segertippad blev Ferguson dominerad i nästan fem hela ronder innan matchen bröts via teknisk knockout i den sista ronden.

Nu har han tre raka förluster i ryggen men det finns flera alternativ för en återkomst. Dan Hooker är nära Ferguson rankningsmässigt och förloraren utav Dustin Poirier vs Conor McGregor 3 är också en möjlig motståndare.

Oavsett så ser det ut som att Ferguson stannar kvar i UFC så länge han kan.

Vem borde Tony Ferguson möta i sin återkomst till UFC?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...