Tony Ferguson hånar Khabib Nurmagomedovs obesegrade vinstsvit

✔ Kallar Khabib för "tjockskalle" och kritiserar lättviktsmästaren!

Den före detta interimmästaren Tony Ferguson riktar skarp kritik mot lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov och hans obesegrade matchfacit.

Trots att Ferguson och Khabib aldrig mötts i buren så är deras rivalitet fortfarande aktuell. UFC bokade in de båda topprankade lättviktarna hela fem gånger (!) men lättviktsdrabbningen materialiserades aldrig.

Ferguson har nu förlorat två matcher i rad men fortsätter att gäcka “The Eagle” Nurmagomedov. På Instagram kommenterar Ferguson att Khabibs matchfacit inte alls är så imponerande som så många säger.

 – Fakta: mer än hälften av tjockskallens professionella matcher gick bara i två ronder. Alla var innan UFC. För att klassas som professionell match i de flesta kampsportsorganisationer så måste det vara tre sanktionerade ronder för att kunna betraktas som professionella. Det gäller organisationer som UFC…

– Om annat vore fallet så skulle mina tre matcher i The Ultimate Fighter också räknas. Det skulle ge mig ytterligare tre KO-vinster på mitt matchfacit.


Relaterat


Vad väntar Tony Ferguson?

“El Cucuy” Ferguson befinner sig i karriärens värsta svacka. För första gången har han två raka förluster och han har dessutom tagit väldigt mycket stryk i sina senaste matcher.

UFC-kollegor har uttryck oro för hans hälsa och han har dessutom en bakgrund med mental ohälsa. Själv är dock Ferguson mer motiverad än någonsin och lovar att komma tillbaka starkare än någonsin.

Han är just nu rankad femma i UFCs lättviktsranking och alla som är rankade högre är just nu inbokade. Med tanke på hans popularitet och tävlingsinstinkt kommer det nog inte dröja länge innan Ferguson återvänder till buren, frågan är mot vem.

Khabib pensionerade sig efter sin oktober-vinst över Justin Gaethje. Det är ännu oklart om han håller sitt ord eller om UFC-chefen Dana White lyckas övertala honom att återvända.

 

Tycker du Ferguson har en poäng i sin kritik?

 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste NyttTony Ferguson

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara