Här väger Tony Ferguson in – precis som svenske stjärnan

✔ Håller löftet - trots inställda UFC-galan

Tony Ferguson är invägd och klar – trots att UFC 249 har skjutits upp.

“El Cucuy”, världsetta i lättvikt, skulle ha utmanat den obesegrade rivalen och regerande mästaren Khabib Nurmagomedov i morgon lördag. Nurmagomedov ersattes sedan mot nummer 4-rankade Justin Gaethje, när fler och fler länder började stänga sina gränser på grund av coronaviruset.

Gaethje och Ferguson skulle då göra upp om en tillfällig mästartitel istället – som i sin tur skulle ge vinnaren en titelfight om det officiella bältet mot Nurmagomedov senare under hösten. Den planen är fortfarande aktuell, även om Ferguson vs. Gaethje nu har bokats om till den nionde maj då UFC ska återvända med en stor supergala.

Trots att det alltså inte blir något match den här helgen, så bestämde sig Ferguson dock för att väga in ändå. Som utlovat klev stjärnan precis upp på vägen och klarade matchvikten – 155 punds, eller 70,3 kilo – på pricken.

Fergusons egna invägning dokumenterades genom en livesändning på hans egna Instagram-konto och går att se i klippet nedan (via ESPN):

Tony Ferguson inspirerad av Adam Westlund?

I ett nyligt Instagram-inlägg frågar sig ESPN-journalisten Brett Okamoto om det finns någon annan fighter i världen som hade gjort detsamma som Ferguson – bara för att bevisa en poäng.

Och faktum är att svaret på den frågan är ja. Så sent som för två veckor sedan gjorde nämligen den svenske MMA-talangen Adam Westlund precis samma sak.

Westlund, som är ett av Sveriges mest lovande framtidsnamn just nu, var bokad för huvudmatch på hemmaplan i Gävle den åttonde april. Detta på Galan – Lord of the Cage 2, där den mer erfarne norrmannen Joachim Tollefsen skulle stå för motståndet.

Eventet blev inställt på grund av coronapandemin – men detta hindrade inte Westlund från att klara den avtalade matchvikten hemma i vardagsrummet, innan Ferguson senare fick samma idé.

Var det kanske rentav Westlund som inspirerade Ferguson? Vem vet, men Gävlestjärnan är iallafall den som startade den något märkliga trenden.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Senaste NyttTony FergusonUFC 249

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara