KLART: Tony Ferguson möter Justin Gaethje om UFC-bälte!

✔ Nya titelfighten - istället för Khabib

Nu är det helt officiellt. Den obesegrade lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov kommer inte längre delta på UFC 249. Istället presenteras ny en ny titelfight i samma division – mellan de topprankade publikfavoriterna Tony Ferguson och Justin Gaethje.


LÄS MER: Dana Whites besked i natt: “UFC 249 blir av, men Khabib …”

LÄS OCKSÅ: Experten: Därför kan UFC 249 bli den mest sedda galan någonsin


Ferguson vs. Gaethje blir galans nya huvudfight och vinnaren erhåller interimbältet – en tillfällig mästartitel – i lättvikt.

UFC 249 väntas fortfarande genomföras som planerat den 18 april. Var galan ska äga rum är dock ännu oklart, efter att den tvingades flytta från Brooklyn, New York. De senaste uppgifterna säger att platsen blir någonstans på den amerikanska västkusten – möjligen på ett indianreservat – även om inget är spikat och klart kring den saken i nuläget.

– Matchen är påskriven och blir 100% av live på ESPN någonstans på jorden, skriver UFC-bossen Dana White Twitter:

– Jag är livrädd och jag f*cking älskar det, tweetar Justin Gaethje:

Tony Ferguson går sin andra titelfight mot Justin Gaethje

Precis som den regerande mästaren Nurmagomedov, har världsettan Ferguson vunnit tolv raka matcher i UFC:s lättviktsdivision. Matchen mot Gaethje blir nu hans andra titelfight i den världsledande MMA-organisationen.

Ferguson har nämligen tidigare vunnit interimbältet genom att besegra Kevin Lee – innan han sedan förlorade sin mästarstatus på grund av skada. Det var först därefter som Nurmagomedov vann den officiella titeln.

Idag är Ferguson rankad etta i lättvikt. “El Cucuy”, som han också kallas, sågs senast besegra Donald “Cowboy” Cerrone via teknisk knockout i juli 2019.

Gaethje är å andra sidan rankad på fjärde plats i divisionen, och kommer in med en vinstsvit på tre raka segrar. Som vanligt levde han upp till smeknamnet “The Highlight” sist han var aktuell, då han i september i höstas knockade ovannämnda Cerrone.

Khabib vs. Ferguson inställd för femte gången

Fergusons ombokning innebär att den efterlängtade fighten mot Nurmagomedov ställs in för femte gången. Tidigare har supermatchen skrotats på grund av skador och sjukhusbesök – den här gången är det coronaviruset som är boven.

Ingen fighter har personligen drabbats av den rådande pandemin. Däremot stötte Nurmagomedov på bekymmer i form av reseförbud, i takt med att allt fler länder började stänga sina gränser för att minska virusets smittspridning.

“The Eagle” lämnade nämligen USA efter att ha fått besked om att matchen inte skulle äga rum i landet, innan han så småningom hamnade hemma i Ryssland. Det var först därefter som planerna på att hålla eventet i USA återigen blev aktuella.

Både UFC och Nurmagomedov har kritiserats för röran – av olika skäl. För organisationens del har kritik från mediahåll handlat om valet att fortsätta med galan trots hälsoriskerna i och med coronapandemin. Nurmagomedov har å andra sidan fått ta emot kängor från både fans och UFC-rivaler – för att han inte fightas mitt i krisen.

– Han vill inte fightas. Han är rädd, han springer iväg och han borde bli av med bältet, sa Tony Ferguson nyligen om Khabib.

Khabib Nurmagomedov vs. Tony Ferguson har bokats vid fem olika tillfällen – men blivit inställd varenda gång. Foto: Noah K. Murray-USA TODAY Sports

Håll utkik här på MMAnytt.se för allt det senaste om UFC 249: Ferguson vs. Gaethje!


RELATERAT: Khabib avslöjar nya planen – då kan Ferguson-matchen bli av


Vem har ni som vinnare på UFC 249? Kommentera!

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Justin GaethjeSenaste NyttTony FergusonUFC 249

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...