Tony Ferguson vill ha rematch mot Justin Gaethje: “Denna gång utan…”

✔ "El Cucuy" kapar Gaethjes hyllning - med en utmaning

Justin Gaethje tog till sociala medier för att hylla lättviktskollegorna, men kom istället att bli utmanad av sin före detta motståndare Tony Ferguson.

Ferguson och Gaethje möttes den 9 maj under UFC 249 efter att Khabib Nurmagomedov blivit tvungen att dra sig ur. I femte ronden kom matchen av stoppas via TKO och Gaethje kröntes divisionens nya interimmästare.

Förlusten betydde ett slut för Fergusons rekordlånga vinstsvit på tolv raka och även hans titelchans. Matchen var dock inte helt utan problematik, något som “El Cucuy” valde att adressera när Gaethje gratulerade Dustin Poirier och Dan Hooker för deras legendariska match.

 – Låt oss mötas igen, denna gång utan att mina tre tidigare träningspartners hjälper dig, skrev Ferguson bland annat.


Relaterat:


UFC: Justin Gaethje vs Tony Ferguson 2?

Det är inte särskilt troligt att Gaethje nappar på Fergusons utmaning. Även om inget datum är officiellt så står “The Highlight” näst på tur att slåss om lättviktstiteln.

Lättviktsklassen är en av UFCs mest talangfulla divisioner och har flera toppnamn som just nu slår sig upp mot toppen. Ferguson kom efter helgen att förlora sin andraplats till Poirier och Hooker har sagt sig intresserad av att ta sig an “El Cucuy”.

Sedan finns även chansen att Ferguson får en titelchans om Khabib besegrar Gaethje. De båda lättviktsstjärnorna har bokats in fem gånger men aldrig mötts.

 

Vill du se Gaethje och Ferguson mötas på nytt?

 

Kategorier
Senaste NyttTony Ferguson

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...