Tony Ferguson hånar Khabib: “Borde bli av med bältet”

✔ "Han fegade ur ..."

Efter många om och men står det klart att supermatchen Khabib Nurmagomedov vs Tony Ferguson ställs in för femte gången. Nurmagomedov har förklarat situationen från sin sida i ett officiellt uttalande – men de öppenhjärtiga orden från den regerande mästaren verkar inte tas på allvar av Ferguson.


LÄS MER: Bekräftat: Khabib Nurmagomedov hoppar av UFC 249


Ferguson anser nu att Nurmagomedov borde bli av med titeln som UFC:s lättviktsmästare.

– Han vill inte fightas. Han är rädd, han springer iväg och han borde bli av med bältet, säger Tony Ferguson om Khabib i en intervju med ESPN:s Ariel Helwani .

UFC 249 planeras äga rum den 18 april. Var galan ska gå av stapeln är fortfarande oklart, men på senare tid verkar den ledande planen vara en plats i USA – möjligen Florida. Ferguson ska nyligen ha erbjudits en match mot topprankade Justin Gaethje istället för Nurmagomedov, och det verkar som “El Cucuy” är fullt inställd på att fightas trots mästarens avhopp.

– Vem spelar ingen roll, vi kommer försöka få till det här, säger Ferguson.


LÄS MER: BOMBEN: Här är nya planen för Ferguson – istället för Khabib!


Khabib “fegade ur” – enligt Tony Ferguson

Nurmagomedov spenderade flera veckor i Kalifornien för att förbereda sig för Ferguson-matchen på American Kickboxing Academy. Men så småningom begav sig “The Eagle” sedan hem till ryska Dagestan – varpå reseförbud infördes på grund av coronaviruset.

Enligt Ferguson var det när Nurmagomedov åkte till Ryssland, som mästaren bestämde sig för att fega ur.

– Han visste redan om vad han kunde göra för att försöka rädda det här kortet. Han ville inte ta några chansningar. Alla tar vi risker för att försöka få till det här, men han fegade ur, menar Ferguson.


LÄS MER: Khabib FAST i Ryssland – supermatchen mot Ferguson i fara!


Spana in hela intervjun med Tony Ferguson här i videorutan nedan!

Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste NyttTony FergusonUFC 249

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...