Khabib-managerns dom: “Borde lägga ner – kommer aldrig vara densamma”

✔ Utspelet: "Vad mer behöver han åstadkomma?"

UFC 249 såg vi lättviktsstjärnan Tony Ferguson förlora sin första match på åtta år.

Nu borde han lägga ner sin MMA-karriär.

Iallafall om man frågar Ali Abdelaziz, manager till rivalen Khabib Nurmagomedov.

– När du får så mycket stryk som Tony Ferguson fick, så tror jag att man aldrig kommer var densamma. Hade han också mött Khabib hade han aldrig varit sig själv igen, menar Ali Abdelaziz i en intervju med TMZ Sports.


LÄS MER: TV-profilens bisarra UFC-teori: “Blev förvånad”

LÄS OCKSÅ: UFC 249-löner: Tony Ferguson toppar listan med miljonbelopp


Abdelaziz: Tony Ferguson har inget mer att bevisa

Ferguson stod tidigare med tolv raka vinster, och var vid ett tillfälle interimmästare i lättvikt. Nu har han inget mer att bevisa, enligt Abdelaziz – som utvecklar sitt resonemang:

– Han gjorde det bra, men när du får stryk på det där sättet så kommer du aldrig återhämta dig från omgången. Och jag tycker att han borde gå i pension. Vad mer behöver han åstadkomma?

Många ser Fergusons senaste förlust som en dödsdom för supermatchen mellan honom och Khabib, som redan bokats och ställts in fem gånger om. Nu väntas Nurmagomedov istället göra upp mot Justin Gaethje – som besegrade Ferguson via teknisk knockout.

Är allt hopp om Khabib vs. Ferguson bortblåst? Ali Abdelaziz verkar inte särskilt sugen längre. Foto: Daniel Patinkin/MMAnytt

Det återstår att se om Ferguson väljer att följa Abdelaziz råd. “El Cucuy” har själv inte gett några sådana indikationer.


RELATERAT: Khabibs oväntade meddelande till Tony Ferguson – efter tuffa förlusten


Håller Abdelaziz? Borde Ferguson gå i pension? Kommentera!

Kategorier
Senaste NyttTony FergusonUFC 249

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...