Tony Ferguson säger att han knäckte Charles Oliveira – i första ronden!

✔ Statistiken: Oliveira kontrollerade Ferguson i närmare 12 minuter

I förra veckan förlorade Tony Ferguson sin andra match i rad då han blev dominerad av Charles Oliveira. Men det är ett uttalande som han själv inte skulle hålla med om.

I en Instagram-video så hävdar nämligen Ferguson att han mentalt knäckte brasilianaren – redan i första ronden! Enligt 36-åriga “El Cucuy” så bör man kolla på matchen utan kommentarer eftersom han känner att det färgat allas uppfattning om vad som egentligen hände i buren.

 – Jag återvände och såg matchen utan kommentarerna och reagerade hur alla sa “åh, du blev dominerad och ditten och datten.”

– Okej, till alla människorna som är otränade i jiu-jitsu: när du avancerar position i traditionella kampsporter så får du poäng, fördelar och olika typer av poäng. Men bedömning och tävlan enligt kommissionen, där vet jag inte om det finns. Jag måste vara ärlig, jag vet inte.


RELATERAT


Vad väntar Tony Ferguson?

Ferguson har just nu halkat ned till en fjärdeplats i UFCs lättviktsklass medan Oliveira avancerar till tredjeplatsen.

Oavsett vad Ferguson säger så talar de officiella siffrorna sitt tydliga språk då Oliveira kontrollerade Ferguson i 11 minuter och 39 sekunder. Brasilianaren landade också 41 betydande slag i jämförelse med Fergusons 19 slag.

Ferguson menar dock att han knäckte Oliveira mentalt och var tålmodig på mattan.

– Jag tänker inte att slösa bort energi här och det borde ni inte heller göra i jiu-jitsu-matcher, kommenterade Ferguson när han såg en sekvens på mattan.

– Var bara tålmodig och vänta på möjligheten för honom att avancera och bli så lat att han under den tredje omgången inte ens kommer avancera till mount längre. Vad han kommer att göra är att stanna i sidoposition och letar efter något helt annat, ett helt annat drag eftersom han var mentalt knäckt i första ronden.

“El Cucuy” kommer att behöva kämpa hårt för att återvända till den position han hade innan 2020. Han hade då en rekordlång vinstsvit och stod på tur för att kämpa om titeln. Nu kan det dröja innan Ferguson får den chansen igen.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste NyttTony Ferguson

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...