Tony Ferguson riktar skarp kritik mot Khabib – efter UFC 242

✅ Imponeras inte av mästarens insats i Abu Dhabi

Khabib Nurmagomedov utökade sitt obesegrade professionella record till 28-0 under helgens UFC 242. Detta efter att han besegrat Dustin Poirier via submission, och därmed försvarat sitt lättviktsbälte för andra gången.

Läs mer: Dustin Poirier släpper uttalande – efter förlusten mot Khabib

Alla var dock inte särskilt imponerade av Khabibs insats på galan som ägde rum i Abu Dhabi. En av de som valde att kritisera “The Eagle” efteråt är den topprankade lättviktaren Tony Ferguson.

Ferguson menar att Khabib stod för en “slö” och “endimensionell” insats mot Poirier.

– Slö och endimensionell. Jag vet att det var mycket nerver och så. Khabib dök upp, vann matchen, satte press på Dustin och Dustin hade inget svar på det. Men som jag sa, det var slött. Vi har förberett oss för den här killen (Khabib) flera gånger. Han är en bra fighter men jag vet hur man bryter ner honom, säger Tony Ferguson till ESPN:s Ariel Helwani.

Har ställts in – fyra gånger

Ferguson har själv ett record på 15-1 inom UFC:s lättviktsdivision, och de flesta ser honom nu som  nästa naturliga utmanare för Khabib.

Läs mer: Khabibs krav på Tony Ferguson – för en titelfight

UFC har dock försökt boka matchen tidigare – inte mindre än fyra (!) gånger. Olika anledningar, såsom oförutsedda skador, har emellertid lett till att mötet har fått ställas in alla gånger.

Kategorier
Senaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara