Tony Ferguson sammanfattar året – Mer motiverad än någonsin!

✔ "El Cucuy" fokuserar på nästa utmaning! ✔ "2021 - I See You"

Den före detta interimmästaren i UFCs lättviktsdivision Tony “El Cucuy” Ferguson reflekterar över året som gått. I ett inlägg på Instagram sammanställer Ferguson sina tankar och blickar framåt mot 2021.

Av flera olika anledningar var det ett tufft år för Ferguson. Först ut på kalendern var det en titelmatch mot mästaren Khabib Nurmagomedov inplanerad. Fighten skulle ta plats i Brooklyn den 18 april på UFC 249.

UFC-galan ställdes dock in på grund av pandemin då den satte stopp för Khabibs möjligheter att ta sig till USA. Detta blev den femte gången (!) som en match mellan de två ställdes in.

Istället för en titelmatch mot mästaren blev det ett möte mot Justin Gaethje den nionde maj. Gaethje hoppade in på kort varsel och det bestämdes snabbt att interimbältet skulle stå på spel. Gaethje vann slutligen i femte ronden via TKO efter en mycket hård kamp.


HETAST JUST NU


Tony Ferguson – från segersvit till två förluster på rad

Förlusten mot Gaethje blev den första efter en rekordlång segersvit på tolv raka vinster. Ferguson tog dessutom mycket stryk under fighten och var märkbart skadad innan han avslutades.

Tidigt i matchen såg det dock ut att kunna gå åt andra hållet. Ferguson fick bland annat in en uppercut som skakade Gaethje och fick honom att falla till mattan. Men den stridstålige Gaethje kunde återhämta sig och tog över matchen i de senare ronderna.

Dana White kommenterade efteråt att han önskat att Ferguson inte hade gått ner till matchvikt för den tidigare avbokade matchen mot Khabib.

Nästa motståndare för “El Cucuy” blev Charles Oliveira på UFC 256 i december. Oliveira tog ledningen tidigt och lyckades kontrollera Ferguson genom hela matchen. Oliveira vann via enhälligt domarbeslut och gav Ferguson hans andra raka förlust.

Från att ha börjat året som den högst rankade i lättviktsdivisionen och nästa man att möta mästaren, är det många som börjat diskutera ifall “El Cucuy” ska lägga handskarna på hyllan. Men Ferguson väljer själv att lämna fjolåret bakom sig och ser istället nya möjligheter i 2021.

I ett klassiskt Ferguson-inlägg uppmanar “El Cucuy” alla att fortsätta jaga sina drömmar. Han säger också att han förväntar sig att 2021 kommer att bli “det största och otäckaste” året någonsin! Kolla in hela inlägget här nedan.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Justin GaethjeKhabib NurmagomedovSenaste NyttTony Ferguson

Svara